ROVINHUD Wine Show Timisoara! Peste 400 de vinuri de calitate, printre care sampanii si spumante, intr-o “degustare” eveniment de vita nobila (P)

Weekendul acesta va avea loc cea de-a 7-a editie ROVINHUD WINE SHOW, un eveniment ce-si propune, ca in fiecare an, sa promoveze vinul de calitate si responsabilitatea sociala.


“La ROVINHUD vinul apropie oamenii si-i sprijina pe cei care au nevoie de ajutor, iar anul acesta, intreg profitul evenimentului va fi donat Asociatiilor Ceva de Spus si Un Loc, pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati”, declara Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

In plus, cei care doneaza sange, pana in 6 mai inclusiv, vor primi o intrare gratuita la ROVINHUD, in zilele de vineri sau duminica, iar accesul se face pe baza adeverintei de la centrul de transfuzii!

Peste 400 vinuri de cea mai buna calitate pot fi degustate in cele 3 zile de eveniment, de la 37 de crame si distribuitori, atent selectionati pentru publicul larg. Si anul acesta s-au diversificat expozantii de importuri si din strainatate, pentru a putea vedea unde se afla Romania in contextul international si s-au invitat cateva crame noi si promitatoare, ale caror vinuri nu se cunosc foarte bine.

ROVINHUD Wine Show si-a castigat notorietate datorita masterclass-urilor organizate in fiecare an, care sunt destinate atat persoanelor care doresc sa afle mai multe informatii despre vinuri cat si celor care doresc sa incerce vinuri mai greu accesibile.

Vineri incepem seria celor noua masterclass-uri cu sampanii de la Palmer&Co sub bagheta lui Arthur Camut, export managerul casei de sampanii.

Continuam cu importanta drojdiilor, la masterclass-ul ”On the lees, under flor” prezentat de Imre Szakács-Orha DipWSET, fondatorul Wine In Business, unde vom degusta vinuri care au fost maturate perioade lungi pe drojdii fine, sau sub flor. Ce este florul? Vom afla si acest lucru la masterclass.

Si ziua de sambata o incepem cu sampanii, dar de data aceasta la sticle magnum (1,5l) si sub bagheta lui Előd Ádám, fondatorul eWineClub. Vom degusta sampanii atat de la case consacrate, cat si de la producatori boutique.

Urmeaza o degustare de 12 vinuri prin care Richard Bampfield Master of Wine ne va ghida pentru a recunoaste calitatea. Vom avea vinuri din Germania, Italia, Africa de Sud, SUA, Australia despre care Richard ne va vorbi prin intermediul Zoom.

Unul dintre cele mai spectaculoase soiuri de struguri este Riesling-ul de Rin, asa ca Imre Szakács-Orha DipWSET ne va ghida si prin lumea aceasta, degustand rieslinguri din Romania, Germania, Italia, Austria si Australia.

Incheiem ziua de sambata cu o degustare verticala de Cüvée Überland, adica din 11 pahare vom degusta 11 ani (intre 2006-2020) pentru a vedea diferentele de an si efectele schimbarilor climatice asupra vinului. Maestrul de ceremonii va fi Narcis Georgiu, cu experienta de sommelier in restaurante cu stele Michelin, ajutat de cei doi vinificatori principali ai cramei Nora Iriarte si Hartley Smithers.

Si ziua de duminica o incepem cu un masterclass despre spumant, de data aceasta din Furmint si din Tokaj. László Bálint DipWSET si Barta Károly, producator de vinuri, ne vor arata diferitele fete ale soiului principal din Tokaj, Furmintul. Vom degusta vinuri spumante, seci, dulci, orange si bineinteles faimosul vin de desert, aszú.

Continuam cu un alt masterclass pe zoom cu Ed Adams Master of Wine, care ne va prezenta Spania viticola, degustand inclusiv vinul facut de el.

Incheiem seria masterclass-urilor cu o degustare foarte interesanta si educativa. Vom compara doua vinuri fanion ale Romaniei, Domaine Ceptura Rouge 2015 si Flamboyant 2015 din sticle obisnuite (0,75l), magnum (1,5l) si jeroboam (3l), pentru a vedea cum difera evolutia unui vin daca este maturat in sticle de dimensiuni diferite. Dan Balaban, proprietarul Davino ne va calauzi prin experienta aceasta inedita.

Cu exceptia ultimului masterclass prezentat in limba romana, toate celelalte opt vor fi sustinute in limba engleza.

La fel ca intreaga echipa de organizare si expertii invitati iti sustin prezentarile voluntar pentru a sprijini cauza ROVINHUD, iar ”profitul” generat va fi folosit de catre Asociatia Ceva de Spus si Un Loc, pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati.

Va asteptam la ROVINHUD WINE SHOW, editia a 7-a. Un eveniment de vita nobila! Pentru mai multe detalii despre program si bilete accesati www.rovinhud.ro

Spot promovare: https://www.youtube.com/watch?v=WWm_qM_DRTM

(I.P.)

Leave a Reply