Fostul ministru al Transporturilor, la un pas sa fie lichidat de sindicalistii de la Metrorex. „Hai pe ei. Cat costa niste racketi d-aia ucraineni!?”

Au aparut stenograme incendiare în care sindicalistii Metrorex planuiau sa plateasca banditi ucraineni pentru a-l asasina pe Catalin Drula, pe atunci, ministru al Transporturilor. Va reamintim ca in luna martie a anului trecut traficul la metrou a fost blocat in urma unui protest despre care s-a spus ca este unul spontan.


Din rechizitoriul DNA reiese faptul ca sindicalistii din Metrorex voiau sa scape de Catalin Drula, ministrul Transporturilor de la acea vreme si de directorul Metrorex, Stefan Paraschiv. Drept pentru care au venit si cu mai multe scenarii.

Potrivit News.ro, initial, Cristian Cozonac, unul dintre angajatii apropiati de Ion Radoi, pe un grup de WhatsApp, a venit cu ideea angajarii unor racheti ucraineni care sa ii ajute sa scape atat de fostul ministru al transporturilor, cat si de directorul Metrorex.

“Hai pe ei. Cat costa niste racketi d-aia ucraineni? Hai sa punem pret pe capetele lor. 5.000 de angajati, daca doneaza fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Si luam ceva de calitate. Punem pret pe doua capete: Drula si directorul. Si-ai sa vezi cum ne lasa lumea in pace. Pai altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus acesta, potrivit rechizitoriului DNA citat de news.ro.  

Insa nu s-au oprit aici. Un alt angajat al Metrorex, a propus o greva spontana, astfel incat sindicatul sa nu poata fi acuzat ca a oprit metroul, iar mecanicii care refuza sa porneasca trenurile sa nu poata fi concediati.

“Cum ar fi ca in semn de protest mecanicii sa refuze sa mai iasa cu trenurile in circulatie pentru ca au fost amenintati ca li se taie din salariu. La o greva spontana nu poate fi acuzat sindicatul. Mecanicii nu pot fi dati afara deoarece nu ai pe cine sa angajezi in loc. Asa o… si Drula cu amenintarile.”

In discutie a intervenit si Iulian Popescu, liderul organizatiei de tineret a USLM si, persoana apropiata a lui Ion Radoi, potrivit procurorilor. 

Iulian Popescu: Cati mecanici sunt dispusi sa faca asta, Nicule?

Nicu MTX: Sunt 2-3, celorlati le este frica.

Iulian Popescu: Maine vorbiti intre voi si opriti trenurile daca aveti sange in instalatie.

Nicu MTX: La mecanici cam intodeauna a fost problema asta.

Amenintarile au continuat, iar pe 24 martie 2021, pe acelasi grup de WattsApp, Cristian Cozonac a postat urmatorul mesaj, referindu-se la ministrul Catalin Drula si la directorul general Stefan Paraschiv: 

“Daca si da afara, si taie si din bani… trebuie sa ii omoram…la propriu”. Iulian Popescu l-a avertizat sa nu mai spuna asa ceva nici in gluma, pentru ca sunt supravegheati. 

Tot in acea perioada, in lupta sa cu Catalin Drula, “baronul” de la metrou, l-a contactat pe fostul ministru PSD al Transporturilor, Razvan Cuc. In plus, acesta a incercat sa faca presiuni la conducerea PNL, partid aflat atunci la guvernare impreuna cu USR, sa-l dea jos pe ministrul Transporturilor de atunci, dar si sa impiedice dezafectarea statiilor de metrou de gheretele si chioscurile pe care le inchiria firma sindicatului si din care obtinea profituri uriase.

In 2021, Ion Radoi l-ar fi constrans pe ministrul Transporturilor sa acorde, in continuare, firmei sindicatului drepturile de a folosi spatiile comerciale ocupate in mod abuziv, prin organizarea unui protest ilegal. (V.E.)

 

Leave a Reply