Salupa Politiei Locale Timisoara a revenit in patrulare pe canalul Bega! Prima “misiune de salvare”, o hidrobicicleta plutind in deriva, in zona turbinelor

Incepand din acest weekend, salupa Politiei Locale Timisoara a revenit in patrulare pe Canalul Bega, avand drept scop monitorizare malurilor, depistarea situatiilor prin care sunt incalcate prevederile legale referitoare la ordinea si linistea publica, dar si in ceea ce priveste protectia mediului, precum si alte aspecte negative, cum ar fi copaci uscati, obiecte de dimensiuni mari aflate pe luciul apei care pericliteaza circulatia, distrugeri de mobilier urban si orice alte probleme care pot aparea pe apa sau pe maluri.


Chiar din primul weekend de patrulare, politistii locali au intervenit la un incident care punea in pericol siguranta circulatiei. Acestia au observat plutind in deriva, in zona turbinelor de la Uzina de Apa, o hidrobicicleta.

In urma verificarilor s-a stabilit ca aceasta apartine unei societati comerciale, fiind desfacuta, in noaptea de sambata spre duminica, de persoane necunoscute din zona Catedralei si fiind ulterior abandonata. Mijlocul de deplasare a fost preluat de politistii locali si a fost predat proprietarului.

Politia Locala Timisoara a fost dotata cu salupa din anul 2017,  fiind extrem de utila pe timp de vara, in patrularea pe Canalul Bega. Politistii locali care se deplaseaza cu ea actioneaza in legatura permanenta cu patrulele de biciclisti care supravegheaza malurile Begai, dar si cu patrulele auto care sunt solicitate in sprijin, in cazul in care situatia o impune. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta operativa)

Leave a Reply