Medicul infectionist care a lansat alerta falsa cu primul caz de variola maimutei din Romania, internat la Spitalul de Psihiatrie Socola

Ancheta interna a conducerii Spitalului Municipal Radauti in privinta atitudinii medicului infectionist Andi Agrosoaie, care a alarmat o tara intreaga, sustinand ca a descoperit primul caz de variola maimutei din Romania, s-a incheiat imediat ce a inceput.


Mai exact, luni dimineata, cand si-a dat seama ca trebuie sa dea cu subsemnatul pentru informatia falsa care a isterizat toata tara, medicul a avut o iesire nervoasa si a devenit agresiv atat cu colegii sai, cat si cu conducerea unitatii spitalicesti, refuzand sa dea vreo explicatie.

Potrivit unor surse spitalicesti, se pare ca medicul a agresat doua asistente si a sechestrat o pacienta in sectorul Covid, amenintand ca ii va pune viata in pericol daca nu este lasat in pace.

Cand a vazut ca nu mai are nicio iesire, la fata locului prezentandu-se mai multi politisti, a fugit in curtea spitalului si s-a ascuns intr-o masina a firmei de salubrizare care venise sa ia gunoiul.

De acolo a fost dus la sectia de Psihiatrie, unde a fost internat pentru evaluare si tratament de specialitate. Starea de sanatate mintala a medicului infectionist Andi Agrosoaie se pare ca are de suferit, deoarece medicii psihiatri de la Radauti au declarat ca se simt depasiti de complexitatea cazului si au decis sa-l transfere la Spitalul de Psihiatrie Socola.

”Acest om face tot felul de probleme de ani buni, dar toata lumea l-a lasat in pace. M-am saturat sa tot aud expresia ”nu ne punem cu el”. Astazi a mers prea departe si trebuia sa luam atitudine. Va fi transferat sub paza”, a precizat Dan Vatra, managerul Spitalului Municipal Radauti. (G.G.)

Leave a Reply