Unul dintre cei mai indragiti preoti din Timis a murit in urma unui accident de motocicleta. A fost inmormantat in curtea bisericii unde a slujit aproape 30 de ani

Preotul Romel Neamtu a fost inmormantat in curtea bisericii din Luncani de Jos, unde a slujit aproape de 30 de ani. Sute de persoane au participat la slujba de inmormantare, Romel Neamtu fiind unul dintre cei mai indragiti preoti din Tara Fagetului. Sicriul a fost condus la groapa de 40 de preoti din parohiile din zona, cat si colegi de seminar.


Preotul a murit vineri, 20 mai, in accidentul din fata hanului Ana Lugojeana de pe DN 68, intre Lugoj si Faget. El a intrat cu motocicleta intr-o masina care intorcea in dreptul restaurantului fara sa se asigure. In urma impactului a murit si soferul masinii, un barbat in varsta de 73 de ani.

Nascut in data de 16 iunie 1969 in satul Sintesti (judetul Timis), Romel Neamtu a urmat scoala primara in satul natal, apoi scoala generala in localitatea Margina. Intre anii 1987 – 1992 a urmat cursurile Seminarului teologic „Ioan Popasu” din Caransebes. In anul 2014 a absolvit cursurile Facultatii de Teologie din Arad.

Din anul 1992 este casatorit si a avut o fiica, absolventa a Universitatii de Vest din Timisoara si profesor de limba engleza.

La 20 iulie 1992 a fost hirotonit preot al parohiei Luncanii de Jos, unde a slujit cu ravna si devotament timp de aproape 30 de ani.

“A infrumusetat biserica in mai multe randuri, pentru care a fost distins in anul 2012 cu rangul de iconom. Slujirea sa a fost statornica, cu dragoste fata de Dumnezeu si de biserica, fiind foarte apropiat de credinciosii sai. A avut o inima buna, implicandu-se in multe actiuni umanitare, a fost foarte apreciat de tinerii din parohie, pe care i-a implicat in activitatile bisericii. In anul 2019, cu prilejul sfintirii capelei mortuare din parohie si a troitei din curtea bisericii, a fost distins, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ioan, cu distinctia de iconom stavrofor”, a anuntat Mitropolia Banatului. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply