Patru politisti de la Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Gorj, arestati preventiv pentru 30 de zile! Sunt acuzati de tortura si tentativa de omor

Judecatorii Tribunalului Gorj au admis cererea procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj privind arestarea preventiva a celor patru politisti de la Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Gorj, care sunt acuzati de tentativa de omor si tortura. Agentii de politie au fost arestati preventiv pe o perioada de 30 de zile. Sentinta Tribunalului Gorj nu este definitiva si poate contestata.


Cei patru politisti ai Serviciului de Actiuni Speciale s-au enervat in momentul in care suspectul, un barbat cercetat pentru ultraj dupa ce a lovit un politist cu oglinda masinii, i-a mintit cu privire la locatia in care se afla masina implicata.

Procurorii au descoperit ca victima a fost snopita in bataie, atat in autospeciala MAI, cat si in sediul Politiei Novaci, in timp ce era incatusata cu mainile la spate.

Mascatii l-au lovit atat de violent, incat medicii au decis ca loviturile i-au pus viata in pericol.

Comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj emis, vineri, 27 mai:

Se retine de procuror ca in seara zilei de 20.05.2022, in intervalul orar 21 – 23, in exercitarea atributiunilor de serviciu, in calitate de agenti de politie in cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Actiuni Speciale, alcatuind o echipa de interventie, avand-o in custodie pe persoana vatamata, cercetata la momentul respectiv in calitate de faptuitor, pentru savarsirea infractiunii de ultraj, prevazuta de art. 257 alin. 1 si 4 Cod penal, intr-un dosar al Parchetului de pe langa Judecatoria Novaci, au fost solicitati sa acorde sprijin lucratorilor de politie din cadrul Politiei Orasului Novaci si insarcinati sa asigure escorta persoanei vatamate.

Se arata ca desi nu s-au confruntat cu o opozitie a victimei, atat in autospeciala apartinand M.A.I., cat si in incinta sediului Politiei Orasului Novaci, suspectii au exercitat acte de violenta asupra acesteia, in timp ce se afla incatusata cu mainile la spate, lovind-o cu intensitate deosebita cu pumnii, genunchii, picioarele incaltate cu ghete tip bocanc si baston tip tomfa, atat in zone vitale, respectiv ficat, torace, splina, coaste, cat si la nivelul bratelor si spatelui, producandu-i multiple fracturi si rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitand pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale si au pus in primejdie viata victimei.

Se mai retine de procuror ca in exercitarea actelor de violenta suspectii au urmarit sa produca persoanei vatamate suferinte fizice de o mare intensitate in scopul obtinerii de informatii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul in care persoana vatamata ascunsese autoturismul implicat in savarsirea infractiunii de ultraj, avand in vedere ca persoana vatamata  condusese anterior lucratorii de politie in alte locatii decat cea reala.

Cercetarile continua, fiind efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Goij, cu sprijinul organelor de politie judiciara din cadrul Compartimentului de Control Intern si Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie al Judetului Goij, pentru stabilirea adevarului pe baza de probe, in vederea tragerii la raspundere a tuturor persoanelor vinovate de savarsirea de infractiuni in imprejurarile descrise, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza.

Facem insa precizarea ca punerea sub invinuire a unei persoane suspecte, reprezinta o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, dar aceasta actiune a procurorului nu este in masura sa infranga prezumtia de nevinovatie de care beneficiaza in continuare persoanele suspecte. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply