DOLIU in avocatura banateana! A murit avocatul dr. Cristian Dumitru Alunaru, fostul decan al Baroului Arad si fost decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”

Unul dintre seniorii Baroului Arad, Cristian Dumitru Alunaru, fost decan al Baroului Arad, fost consilier in cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si fost decan al Facultatii de Drept a UVVG Arad, s-a stins din viata. Vestea a socat lumea justitiei banatene, mai cu seama ca avocatul Cristian Dumitru Alunaru nu era cunoscut cu afectiuni medicale.


„Un Lord. Un Erudit. Un Profesionist Desavarsit. O mare pierdere pentru avocatura. Av. Dr. Cristian Dumitru Alunaru. Drum in Lumina, domn Decan…”, este mesajul publicat pe retelele de socializare de unul dintre avocatii din Baroul Arad.

Membru in Baroul Arad din august 1978, Cristian Dumitru Alunaru Cristian Alunaru s-a facut cunoscut nu doar in Romania, ci si in Europa, fiind membru in numeroase organisme juridice si academice internationale: membru in Consiliul de conducere al Institutului European de Drept de la Bruxelles, membru al Uniunii Juristilor din Germania, al Uniunii Juristilor din Austria, al Centrului de cercetare pentru raspundere delictuala al Academiei de Stiinte a Austriei, al Grupului de cercetare pentru dezvoltarea dreptului european si reforma dreptului privat al Universitatii din Viena, Profesor invitat la Universitatea de Stiinte Economice din Viena si altele.

In anul 2007 a fost initiatorul infiintarii Centrului de Cercetare pentru Dezvoltarea Dreptului European si Reforma Dreptului Privat (condus de profesorul Welser), apartinand Facultatii de Drept a Universitatii din Viena.

Sincere condoleante familiei indoliate. (I.P.)

Leave a Reply