Universitatea Politehnica Timisoara a obtinut Marele Premiu Stiintific si Trofeul Euroinvent 2022 (P)

Universitatea Politehnica Timisoara este una dintre putinele institutii prezente la majoritatea targurilor de inventii din tara si din strainatate. Echipa UPT a participat recent la Salonul International Euroinvent de la Iasi, editia a XIV-a, desfasurat in perioada 26-28 mai 2022, cu 36 de inscrieri dupa cum urmeaza: 7 brevete; 7 proiecte de cercetare; 9 teze de doctorat; 3 proiecte studentesti; 10 publicatii.


Participarea s-a realizat sub egida Centrului de Inovare si Transfer Tehnologic Politehnica 2020, echipa prezenta fizic la eveniment din partea acestuia fiind formata din patru membri de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara: s.l.dr.ing. Corneliu Birtok-Baneasa (coordonator echipa); s.l.dr.ing. Budiul Berghian Adina; student Hentiu Lucian; student Magdut Razvan.

Euroinvent este un eveniment organizat anual, sub inaltul patronaj al Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, de Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Forumul Inventatorilor Romani si Europe Direct din Iasi, sub egida Festivalului International al Educatiei, fiind singurul eveniment din Romania care se desfasoara cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors Associations si WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations.

Evenimentul promoveaza creativitatea si inovatia intr-un context international. La editia actuala au fost prezentate peste 600 de inventii si proiecte, fiind cel mai mare salon de inventica din Europa de Est.

Un juriu international a acordat Marele Premiu Stiintific si Trofeul Euroinvent 2022 Universitatii Politehnica Timisoara si echipei conduse de Corneliu Birtok-Baneasa, pentru complexitatea si numarul mare al inventiilor si cercetarilor cu care a participat la eveniment. Pe langa Marele Premiu, Universitatea Politehnica Timisoara a mai obtinut: 14 premii speciale; 7 medalii de aur; 12 medalii de argint; 3 medalii de bronz; 4 diplome de excelenta. (I.P.)

Leave a Reply