Arestarea doctorului Octavian Mazilu, pretext de incaierare politica intre filialele timisene ale PSD si PNL. „Vom taia raul din radacina, vom face curat in administratia locala!”, intervine USR

Arestarea preventiva a medicului chirurg Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, in urma unui flagrant de luare de mita, a starnit dihonia intre filialele locale ale PNL si PSD, chiar daca cele doua partide, impreuna cu UDMR, formeaza alianta care guverneaza Romania.


In timp ce liberalii atraga atentia ca arestarea doctorului Mazilu este “un eveniment care arunca o lumina nefavorabila asupra activitatii unitatii medicale din subordinea Primăriei Timisoara, dar si asupra PSD, partidul al carui membru marcant era medicul timisorean”, social-democratii, prin intermediul unui comunicat sfichiuitor semnat de liderul Alfred Simonis (foto 3), il acuza pe presedintele PNL Timis (foto 2), Alin Nica, de ipocrizie.

„Vorbește despre un PSD-ist, in timp ce ignora realitatea din filiala sa, aceea ca un vicepresedinte PNL si un parlamentar PNL sunt trimisi in judecata pentru acte de coruptie! Mai mult, cel de-al doilea este omul lui de casa, inca de pe vremea cand Nica stapanea Dudestiul, fiind un prestator de servicii care beneficia de contracte de sute de mii de euro cu dedicatie. Nica are inconstienta sa deschida gura exact cand ar trebui sa si-o tina mai stransa si sa se roage sa nu il prinda din urma niste dosare”, spune Simonis.

In conditiile in care, si in politica, atunci cand doi se cearta, al treilea incearca sa castige, in hora acuzatiilor starnite de arestarea medicului Octavian Mazilu a intrat si USR Timis, care promite electoratului – tot mai dezamagit de prestatia edilitara a alesilor – ca „va taia raul de la radacina” si ca va face curat in administratia locala.

„Arestarea recenta a unui membru marcant al PSD Timis, acesta fiind cercetat pentru luare de mita in forma continuata, a dat prilejul presedintilor filialelor timisene ale partidelor de guvernamant sa se acuze reciproc de felurite acte de coruptie si interese ascunse, contrare cu cele ale cetatenilor.

Cu adevarat trist este faptul ca si unii, si altii au dreptate. PSD si PNL Timis sunt niste simple grupuri de interese ale caror prioritati au doar legaturi tangentiale si accidentale cu interesul public. Interesele lor primordiale sunt deturnarea fluxurilor de bani publici spre firmele de casa si plasarea cat mai multor colegi de partid pe diverse posturi caldute in institutiile pe care le controleaza.

Un intreg sistem de pile, cunostinte si relatii s-a pus in miscare atunci cand noua administratie USR din Timisoara a inceput sa inchida conductele cu bani publici care se scurgeau spre ei. Se depun eforturi considerabile pentru a manji primarul, consilierii locali USR si orice om de buna-credinta care a facut pasul spre administratia publica pentru a ajuta Timisoara.

Partea buna este ca acest plan nu va functiona. Dominic Fritz, primarul Timisoarei, impreuna cu noi, restul membrilor USR Timis, suntem mai hotarati ca niciodata. Vom taia raul din radacina, vom face curat in administratia locala, vom elimina interesele ascunse din primarie si vom reda orasul timisorenilor!”, se mentioneaza in mesajul speculativ transmis, azi, de USR Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply