Primaria Timisoara investeste inca 6 milioane de lei in Spitalul de Copii “Louis Turcanu”. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru ultimele lucrari

Copiii care sunt tratati la Spitalul „Louis Turcanu” din Timisoara vor beneficia de conditii mult imbunatatite in sectiile de Chirurgie, Neonatologie – prematuri, precum si Laboratorul de pneumoftiziologie.


Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru lucrarile suplimentare necesare pentru finalizarea Corpului B al spitalului in care aceste sectii vor functiona.

Datorita duratei lungi pentru realizare investitiei, proiectul tehnic initial a fost reactualizat pentru conformitate cu reglementarile si tehnologiile care au aparut intre timp.

Lucrarile suplimentare sunt necesare pentru a putea finaliza si pune in functiune, pana in 2024, cladirea noua de spital. Mai este necesara achizitia de aparatura medicala specializata, care va face obiectul unei licitatii separate.

Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproape 5.916.306,25 milioane de lei, fara TVA, si durata de implementare este de 5 luni.

Extinderea Corpului B a inceput in 2014, structura este realizata, iar cladirea este prevazuta cu sisteme smart de iluminare si incalzire. In aceasta cladire noua vor functiona U.P.U (Unitate de Primire Urgente), o policlinica, laboratoarele de analize si sectiile de Radiologie, chirurgie, ATI, prematuri.

In noul corp vor fi amenajate spatii pentru mame, astfel incat acestea sa poata ramane, in conditii de confort, alaturi de copiii lor aflati in tratament. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply