Imobil ultracentral din Timisoara, atacat cu pietre si sticle de un clan de tigani, dupa ce a fost ocupat de o asociatie care sprijina refugiatii din Ucraina

Un nou caz incredibil la Timisoara, municipiu care seamana, tot mai mult, cu un sat fara caini de paza. Angajatii unei asociatii care ofera sprijin refugiatilor din Ucraina si altor persoane vulnerabile au fost atacati cu pietre si amenintati cu moartea de o familie de tigani de pe bulevardul C.D. Loga.


Asociatia LOGS a inchiriat o casa pentru a deschide un centru comunitar, dar mai multi indivizi care voiau cladirea de mai mult timp au facut scandal pentru a-i forta pe noii chiriasi sa evacueze cladirea ultracentrala.

Asistentii sociali au ramas inmarmuriti dupa gesturile socante ale familiei care isi dorea sa puna mana pe casa, chiar daca proprietara imobilului le-a refuzat vanzarea.

Cand asistentii au reusit sa intre in locuinta, o piranda mai in varsta din curtea alaturata a inceput sa arunce din nou cu pietre in cladire si sa ameninte.

”Tot judetul Bucuresti stie de ea ce a facut, mi-a mancat casa, ai distrus targul cu ea”, spune agresoarea.

Reprezentantii asociatiei au incercat sa calmeze spiritele, insa scandalul a continuat.

”O sa vedeti, daca o sa fii in viata, urmaresc unde esti si nu stiu ce se intampla cu tine, dar te rog sa spui sus acolo. Du-te daca vrei si inchiriaza casa la aia ca te asteapta. Niciodata nu o sa stai tu cu ala, ii taie capul cu toporul numai sa veniti”, a amenintat femeia, intr-o discutie telefonica cu noii chiriasi.

In urma celor intamplate, angajatii asociatiei au depus plangere penala pentru distrugere, amenintari si tentativa de omor.

„In data de 03 iunie a.c., in jurul orei 09,10, politistii Sectiei 1 Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre si sticle inspre un imobil de pe strada C.D Loga din Timisoara, distrugand 2 geamuri. Politistii efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere”, au transmis reprezentantii IPJ Timis. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply