VIDEO Cristian Tudor Popescu, concediat de Digi 24! Jurnalistul a criticat cu asprime un „fake news negru” din emisiunea lui Cosmin Prelipceanu

Cristian Tudor Popescu a anuntat, marti, ca postul de televiziune Digi 24 a decis sa inceteze colaborarea cu el, dupa emisiunea „Cap Limpede”, de vineri, 3 iunie.


„Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamna. Analizand continutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis sa inceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotarare unilaterala, care apartine Digi 24. Diagnosticele puse in Cap Limpede final au fost considerate mai daunatoare pentru imaginea postului decat boala”, a scris ziaristul, pe pagina sa de Facebook.

CTP precizeaza ca nu ia in calcul „transferul” la nici o televiziune de stiri si, deocamdata, ia „o pauza video”.

„Diagnosticul – mai daunator decat boala

Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamna.

Analizand continutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis sa inceteze colaborarea cu subsemnatul.

Este o hotarare unilaterala, care apartine Digi 24. Diagnosticele puse in Cap Limpede final au fost considerate mai daunatoare pentru imaginea postului decat boala.

Ar fi trebuit sa ma despart de mult de Digi 24. Am mai ramas din respect fata de telespectatorii emisiunii Cap Limpede si de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pandaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu exista vreo televiziune de stiri la care sa iau in considerare a ma „transfera”. Poate ca ne vom revedea pe youtube, ma voi gandi. Deocamdata, iau o pauza video.

Dar, ne putem intalni in continuare in scris, in Republica, pe facebook si, audio, joia dimineata, la Europa FM. Desi concediat, nu plec in concediu”, este mesajul postat de CTP pe contul sau de socializare.

In ultima sa emisiune, Cristian Tudor Popescu a criticat in termeni duri, timp de cateva minute, o gafa facuta de Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi de 14 ani drept o inregistrare cu un ”recrut rus” vorbind despre razboiul din Ucraina, care nu stie ca va conduce un tanc T-62, fabricat intre anii 1961 – 1975. In realitate, insa, in discutia dintre un reporter si tanar se vorbeste despre muzica si dateaza de cel putin 14 ani.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre fake news, spunand ca este incalificabil ca reprezentantii postului nu au verificat sursa initiala: “E o filmare prezentata ca actuala (…) E vorba de o minciuna neagra aici. Un fake news negru, in care nu are legatura nimic cu nimic. Sunt aspecte care trebuie discutate din punct de vedere al meseriei: nu preiei o stire fara sa o verifici”.

CTP a comentat momentul la minutul 30 din filmarea de mai jos. (E.T.)

Leave a Reply