Extremismul isi arata coltii, la Timisoara! Un individ a fost retinut in timp ce incerca sa incendieze steagurile din fata primariei. “Nu este un protest inocent!”, spune Dominic Fritz

Incident extrem de grav, in urma cu putin timp, in centrul Timisoarei. Un individ a fost retinut de politisti in timp ce incerca sa incendieze steagurile din fata Primariei Timisoara, un gest extremist care putea duce la extinderea focului catre cladirea adminstratiei locale.


Intr-un mesaj critic postat pe Facebook, primarul Dominic Fritz dezavueaza aceasta incercare extremista de a “otravi” comunitatea orasului de pe Bega si anunta ca va ramane ferm in apararea valorilor timisorene si europene.

Iata mesajul primarului Dominic Fritz:

“Azi la ora 11.40 un individ a incercat sa dea foc la steagurile din fata Primariei Timisoara. Din fericire a observat gardianul, politia a intervenit repede si a retinut faptasul. Au fost prezenti si pompierii.

Unele steaguri au fost usor afectate si vor fi inlocuite.

Aceasta actiune nu este un protest inocent, ci o fapta penala ce putea usor sa duca la incendierea primariei. Acolo ne duce extremismul nationalist cu care se incearca otravirea comunitatii noastre.

Este un semnal de alarma ca ce incepe cu vorbe se termina in fapte. Stim cine sunt parintii spirituali ai acestor fapte – aceiasi huligani care au scandat sloganuri xenofobe in fata casei mele si care au intrat cu forta in primarie, cu George Simion in frunte.

Voi ramane ferm in apararea valorilor timisorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremistilor violenti.” (M.I.)

UPDATE: Un barbat a incercat astazi, in jurul orei 11.40, sa dea foc steagurilor din fata Primariei Municipiului Timisoara. Este vorba despre un barbat de 37 de ani, cu domiciliul in Plenita, judetul Dolj. Barbatul a fost observat de un angajat al Primariei, aflat in cladire, care a anuntat guardul Politiei Locale in serviciu la Primarie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind in sprijin si echipajul de interventie. Cel in cauza a fost apoi predat politistilor de la Sectia 1, sositi si ei la fala locului, pentru continuarea cercetarilor. (Politia Locala Timisoara)

Leave a Reply