O functie de director pentru Dorel Cojan! Fostul sef al Politiei Locale Timisoara trebuie repus in functie, insa aceasta este ocupata prin concurs

Curtea de Apel Timisoara a decis, ieri, in dosarul in care fostul director al Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, a contestat schimbarea din functie, ca politistul pensionar sa fie reintegrat pe postul detinut anterior si sa-i fie platita diferenta salariala.


“Dispune anularea Dispozitiei nr.833/06.07.2021 emisa de paratul Primarul Municipiului Timisoara. Obliga paratul Primarul Municipiului Timisoara la emiterea unei dispozitii prin care sa se dispuna reintegrarea reclamantului pe postul detinut anterior emiterii dispozitiei, daca aceasta exista in statul de functii al institutiei, iar in caz contrar intr-o functie publica echivalenta.

Obliga paratul Primarul Municipiului Timisoara sa plateasca reclamantului o despagubire egala cu diferenta intre veniturile obtinute in perioada respectiva si cuantumul salariilor indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data incetarii raportului de serviciu si pana la reintegrare”, se mentioneaza in hotararea instantei banatene.

O hotarare definitiva care, in cazul in care ar fi pusa in aplicare, ar bulversa noua structura de cadre a Politiei Locale Timisoara.

Doar ca, potrivit unor informatii provenite din interiorul institutiei, Dorel Cojan nu mai pote fi repus pe postul detinut anterior, cel de director executiv cu imputernicire, pentru ca noul director, ofiterul de jandarmi Attila Hajdu, a castigat functia prin concurs.

Cum, de altfel, prin furcile caudine ale concursului pe post au trecut si directorii adjuncti. Asadar, ramane ca primarul Dominic Fritz sa-i achite lui Dorel Cojan diferenta salariala, cea intre politist operativ si director, si sa-i ofere o functie publica echivalenta in aparatul Primariei Timisoara. Care, aproape 100%, nu va fi la Politia Locala Timisoara… (G.I.)

Leave a Reply