Printul Paul Philippe al Romaniei, retinut de politisti, la Paris! Acesta se sustragerea executarii unei pedepse de 3 ani si patru luni de inchisoare

Paul Philippe al Romaniei a fost prins luni in Franta, a confirmat, astazi, ministrul de Interne, Lucian Bode. Acesta a fost condamnat la 3 ani si patru luni inchisoare, in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa, dar a fugit din tara inainte ca politistii sa puna in aplicare mandatul de executare a pedepsei.


Ministrul de Interne a confirmat luni ca fugarul se afla in arest, dupa ce a fost prins la Paris.

In urma cooperarii politienesti internationale, dintre Politia Romana si autoritatile din Franta, a fost depistat, in Paris, Paul-Philippe al Romaniei. In continuare se desfasoara activitatile procedurale, in vederea predarii acestuia, catre tara noastra.

Va reamintim ca, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brasov a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 42 din 17.12.2020 impotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani si patru luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice”, a transmis MAI.

Paul al Romaniei a fost dat in urmarire internationala in decembrie 2020 dupa ce politistii nu l-au gasit la resedinta lui, din centrul Capitalei.

El a fost condamnat definitiv la 3 ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul retrocedarilor ilegale a fermei Baneasa si a Padurii Snagov.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat in decembrie 2020 verdictul final in dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica a fost condamnat la 7 ani de inchisoare, israelienii Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au primit cate 5 ani de inchisoare, iar Paul al Romaniei – 3 ani si patru luni.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare. (V.E.)

Leave a Reply