VIDEO Politist agresat de interlopi, in timp ce era cu sotia si copilul in autoturism, pe o strada din Drobeta Turnu Severin

Un politist din Drobeta Turnu Severin a fost atacat, in trafic, de doi interlopi, care i-au lovit autoturismul cu pumnii si o bata de baseball, desi omul legii se deplasa alaturi de sotie si copilul sau. Inregistrarea incidentului a fost publicata pe pagina de Facebook a sindicalistilor de la Europol, care au criticat pasivitatea sefilor de la IPJ Mehedinti, desi agresorii sunt persoane cunoscute din mediul infractional.


De asemenea, sute de fani ai paginii Europol se intreaba de ce actuala legislatie nu permite politistilor sa poarte arma asupra lor, tot timpul, desi unii cunoscatori in materie spun ca nu exista aceasta interdictie.

„Nu inteleg de ce politistii/ militarii nu pot purta permanent arma din dotare asupra lor. Oricum sunt obligati sa intervina si in timpul liber. Cu ce sa intervina? Cu mainile goale? Sa fie modificate actele normative ai pariez ca astfel de cazuri se reduc la jumatate”, intreaba Razvan Alex, in timp ce Toader Beni-Liviu spune ca legea nu interzice. „Politisti au dreptul sa poarte arma din dotare asupra lor tot timpul daca nu stiai.”

Iata mesajul postat pe pagina de Facebook a Europol:

“Politist agresat in timp ce era cu familia in autoturism. In plin centrul orasului Dr. Tr. Severin, colegul nostru se afla in timpul liber cu sotia si copilul in autoturism, cand i s-a taiat calea de doua autoturisme din care au coborat doi platitori de taxe, la zi.

Sub pretextul motivului ca a circulat prea „incet” au inceput sa loveasca cu pumnii si cu o bata autoturismul, provocand spaima copilului care era pe bancheta din spate.

Cele doua persoane au facut anterior obiectul aplicarii legii si il cunosc foarte bine pe colegul nostru care isi desfasoara activitatea la structura de ordine publica si au profitat de faptul ca l-au intalnit in trafic pentru a-l intimida si pentru da un semnal. Semnalul este ca legea in Mehedinti este facultativa iar „bombardierii” sunt deasupra ei.

Din pacate, pana la acest moment conducerea IPJ Mehedinti este fara reactie, nu mai vorbim ca nu s-a pus problema de asigurarea unor masuri de protectie pentru coleg.

Singura varianta in care cei doi agresori ar fi suportat consecintele legii, era cea in care colegul nostru nu era un amarat de agent de politie, ci era un procuror, judecator sau fiul vreunei personalitati politice autohtone.” (G.I.)

Leave a Reply