Big Brother ilegal! Fabrica Continental Automotive din Timisoara, amendata cu aproape 10.000 de lei pentru ca-si „spiona” angajatii cu 135 de camere video neoficiale

Autoritatea Nationala de Supraveghere a anuntat, joi, 30 iunie, ca a finalizat o investigatie la operatorul Continental Automotive Romania SRL si a constatat incalcarea dispozitiilor art. 24 si art. 32 alin. (1) lit. d) din Regulamentul General privind Protectia Datelor, potrivit unui comunicat.


Operatorul a fost sanctionat cu amenda in cuantum de de 9.886,00 lei  (echivalentul sumei de 2000 EURO).

Investigatia a fost demarata ca urmare a transmiterii de catre operator in cursul anului 2022, in temeiul dispozitiilor Regulamentului General privind Protectia Datelor, a unei notificari de incalcare a securitatii datelor cu caracter personal.

In cadrul investigatiei s-a retinut ca operatorul a descoperit la sediul sau din Timisoara, in afara sistemului oficial de camere, un numar de 135 de camere de supraveghere neaprobate (neconfigurate conform politicilor interne) conectate la sisteme de camere neoficiale, majoritatea fiind amplasate in mijlocul zonei de productie.

Ca atare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a constatat ca operatorul nu a stabilit masuri tehnice si organizatorice adecvate si nu a evaluat periodic masurile tehnice si organizatorice implementate in vederea stabilirii eficacitatii acestora pentru a asigura o securitate adecvata a prelucrarii imaginilor video ale angajatilor si a preveni prelucrarea neautorizata, prin incalcarea politicilor stabilite de operator/instructiunilor de lucru. (I.P.)

UPDATE:

UPDATE: Benny J. Morgan, directorul Departamentului Comunicare de la Fabrica de anvelope Continental, ne-a transmis faptul ca Autoritatea Nationala de Supraveghere a sanctionat operatorul Continental Automotive Romania SRL. Motiv pentru care facem cuvenita rectificare…  

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply