VIDEO Dosar penal pe numele pilotului de curse Mihai Leu, dupa iesirea in decor de la Raliul Targu Mures si accidentarea a doi spectatori minori

Politistii de la IPJ Targu Mures au anuntat ca au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala pe numele pilotului de curse Mihai Leu, dupa iesirea in decor, de ieri, de la Super Rally Targu Mures, si accidentarea a doi spectatori minori. Ambii copii au fost transportati la spital, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate.


„Un autoturism de curse condus de un barbat, de 54 de ani, a acrosat un gard de siguranta, ranind, totodata, doi minori, de 6 si 8 ani, aflati dupa gard. Ambii copii au fost transportati la spital, in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate. Politistii au deschis dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care a avut loc incidentul”, a anuntat Inspectoratul de Politie Judetean Mures, cu precizarea ca incidentul a avut loc la intersectia strazilor Stefan cel Mare cu Borsos Tamas.

Directorul sportiv al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Ioan Badiu, a declarat pentru AGERPRES ca incidentul s-a petrecut in ultima mansa de concurs in care au evoluat cei mai buni piloti din campionat, Jerome France si Mihai Leu, iar masina condusa de Mihai Leu a fost scapata de sub control.

„Monopostul a fost scapat de sub control de catre Mihai Leu, a incercat sa o redreseze, a redresat-o pe moment, asa ne-a spus domnul Mihai Leu, si, din pacate, a lovit gardul de protectie care este pe toata distanta circuitului. Evenimentul a fost oprit, era chiar ultima mansa de concurs, nu mai avea sens sa mai continuam, ar fi fost doar de un restart pentru Jerome France, insa am decis sa il oprim. Mai erau cateva viraje de facut. Nu s-a impus internarea, concursul s-a intrerupt, nu a fost un incident grav”, a declarat Ioan Badiu.

Potrivit campionului de raliu Titi Aur, viteza pe care o avea monopostul pilotat de Mihai Leu in momentul incidentului ar fi fost de 100 – 120 km/h. „Bineinteles ca pe urma, in timpul derapajului si franat, s-a tot redus viteza, dar probabil undeva peste 100 la ora viteza mare pentru strada. Pentru aceasta masina, viteza normala pe circuit”.

Pilotul Mihai Leu s-a aratat extrem de afectat de accidentul de sambata, cand a scapat de sub control monopostul, aratand ca ii pare nespus de rau.

„Am pus frana, inainte de un viraj, a plecat masina foarte tare pe franare, am incercat sa redresez, dar nu am reusit in masura in care am sperat. Am lovit un gard si acel gard a cazut peste cativa oameni, din pacate un copil este lovit. Are o taietura la picior. Am vorbit cu mama lui, era putin speriat. Imi pare nespus de rau, este ceva incredibil, nu pot sa va descriu ce sentimente am, dar sper sa pot sa vorbesc cu ei. Sper sa ne imprietenim, asta e cel mai frumos – sa ii fac si eu un cadou. Pentru mine supararea este asa de mare incat nu vreau sa ma gandesc la asta. Ma gandesc ca s-a intamplat si sper ca acest baiat sa fie bine. El, saracul, a venit la cursa sa vada masinile”, a declarat presei Mihai Leu.

Primarul municipiului Targu Mures, Soos Zoltan, a anuntat, sambata, dupa accidentul din timpul competitiei Super Rally, cand monopostul pilotat de Mihai Leu a scapat de sub control intr-un viraj, a lovit un parapet, iar doi copii au fost raniti usor, ca nu va mai permite organizarea acestei competitii in oras si nici a altora similare. (C.R.)

Leave a Reply