Primarul Lugojului, demis din functie de prefectul Mihai Ritivoiu! Edilul a fost parat de o institutie ca, timp de o luna si jumatate, si-a mutat domiciliul in Germania

Lugojul ramane fara primarul ales, dupa ce prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a semnat decizia de incheiere a mandatului acestuia. Decizia a fost luata in consens cu legislatia in vigoare, dupa ce Claudiu Buciu ar fi avut, timp de o luna si jumatate, o schimbare de domiciliu din municipiul timisean, in Germania, dupa care ar fi revenit cu domiciliul in Lugoj. Legea spune ca orice modificare a acestui domiciliu, in alta localitate, duce la incheierea mandatului.


Conform lui Ritivoiu, demararea procedurilor a avut loc in urma unei reclamatii depuse la Prefectura de o institutie.

„In acest moment, mandatul a incetat si viceprimarul Lugojului, Stefan Blidariu, va prelua prerogativele. Am primit o sesizare din partea unei institutii ca domnul primar si-a schimbat domiciliul pentru o perioada de o luna si jumatate.

Ordinul poate fi atacat in instanta de Contencios Administrativ. Aceasta instanta judeca, de obicei, cu celeritate astfel de spete. Poate dispune inclusiv suspendarea ordinului si, probabil ca in cel mai scurt timp, vom avea un punct de vedere din partea instantei. In masura in care domnul primar decide ca o va face. Referatul primit de noi de la Lugoj atesta ceea ce noi am mentionat”, a declarat, vineri, prefectul Mihai Ritivoiu.

Buciu sustine ca chiar el l-a anuntat pe prefect asupra situatiei amintite, legate de domiciliu, sustinand ca timp de o luna si jumatate a avut carte de identitate de cetatean roman cu domiciliu in strainatate, mai precis in Germania.

Ritivoiu a confirmat ca a avut un dialog permanent cu cel vizat.

”Nu am nicio bucurie in acest sens si consider ca relatia dintre cetateni si primar este sacra. Legea este foarte clara nu suporta nicio interpretare in acest sens.

Am tinut legatura in ultima perioada cu primarul Buciu si suntem amandoi hotarati ca aceasta procedura sa decurga repede pentru a elimina orice suspiciune si ca locuitorii Lugojului sa fie siguri ca cine conduce si semneaza are drept de semnat si condus si acele acte nu se vor lovi de nulitate, a mai spus Ritivoiu.

Claudiu Buciu a declarat, in cadrul unei interventii la un post de televiziune, ca va contesta decizia si ca numai instanta poate face dreptate. Daca instanta nu va suspenda sau anula ordinul prefectului, viceprimarul Lugojului va continua cu executarea  prerogativelor pana la organizarea de noi alegeri. Aceasta este o chestiune care va fi decisa de Guvern. (M.I.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply