Curtea de Apel Timisoara a mai „taiat” din zilele de arest preventiv ale medicului Octavian Mazilu. Contestatie admisa de judecatoarea Monica Badescu

Drama prin care trece medicul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal Timisoara, care este arestat preventiv de 40 de zile, sub acuzatia de luare de mita, se pare ca a sensibilizat-o pe judecatoarea Monica Badescu, de la Curtea de Apel Timisoara.


Dupa ce, in urma cu o luna, mai exact, in 8 iunie, contestatia impotriva masurii arestarii preventive, declarata de inculpat, a fost respinsa ca nefondata, zilele trecute, aceeasi instanta a judecat intr-o nota mai indulgenta noua contestatie la prelungirea mandatului de arestare.

„Admite in parte contestatia declarata de inculpat contestator Mazilu Octavian impotriva incheierii penale nr. 87 din 27 06 2022 pronuntata de JDL din cadrul Tribunalului Timis in dosar 2660/30/2022.

Desfiinteaza partial incheierea atacata si rejudecand pe fond cauza. Admite in parte propunerea de prelungire a masurii arestarii preventive formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Dispune prelungirea duratei arestarii preventive a inculpatului Mazilu Octavian, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata (25 acte materiale savarsite in perioada 18.03.2022 – 31.05.2022), in prezent aflat in Arestul IPJ TIMIS, in baza mandatului de arestare preventiva nr. 41/ UP din 01.06.2022, emis de Tribunalul Timis, pe o durata de 20 de zile incepand cu data de 01.07.2022 pana la data de 20.07.2022 inclusiv”, este verdictul definitiv (70/2022 din 05.07.2022) al completului prezidat de judecatoarea Monica Badescu.

Asadar, mandatul de arestare a fost scurtat cu 10 zile, succesa partial care poate fi revendicat si de Florin Kovacs, noul avocat al inculpatului. Este posibil ca, la finalul actualului mandat de arestare, scurtat de Curtea de Apel, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis sa revina cu o noua propunere de prelungire a masurii preventive, care, in actualul context favorabil medicului chirurg, instanta de apel sa o desfiinteze integral. (G.I.)

One thought on “Curtea de Apel Timisoara a mai „taiat” din zilele de arest preventiv ale medicului Octavian Mazilu. Contestatie admisa de judecatoarea Monica Badescu

  1. Drama traiau oamenii aia bolnavi de cancer pe care ii dijmuia personajul, nu el.

Leave a Reply