Dosarul incendierii autoturismului jurnalistului Dragos Bota, clasat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Un celebru avocat, printre martorii audiati de anchetatori

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a dispus clasarea cauzei in care s-au efectuat cercetari privind incendierea autoturismului apartinand lui Dragos Bota, in noaptea de 1 spre 2 iunie 2018, si scoaterea de sub invinuire a persoanelor indicate de jurnalist ca fiind implicate in aceasta rafuiala de tip mafiot.


“Nu au putut fi administrate mijloace de proba care sa stabileasca, in afara oricarui dubiu, savarsirea infractiunii de catre numitii Lucian Boncu, Marius Chelbu, Dragan Gabriel, Radu Novac si Luca Daniel, prezumtia de nevinovatie nefiind astfel inlaturata. Se constata ca nu exista probe care sa conduca la stabilirea unei situatii de fapt clare, cu un grad de probabilitate de tipul celui necesar pentru rasturnarea prezumtiei de nevinovatie”, se mentioneaza in Ordonanta de clasare emisa, in 16.06.2022, de procuroarea Coralia Iuliana Lapadat.

Totusi, pentru ca acest incident nu putea fi sters cu buretele, s-a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar, care sa cuprinda toate copiile vechiului dosar, si trimiterea acestuia catre IPJ Timis, Serviciul de Investigatii Criminale, in vederea efectuarii de cercetari fata de AN (autori necunoscuti) sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

De remarcat ca ancheta in acest dosar a fost resuscitata, in 08.06.2021, de interlopul Paul Stefan, arestat preventiv si condamnat in alt dosar, care a facut un denunt la DIICOT Timisoara impotriva numitilor Lucian Boncu, Radu Novac, Luca Daniel, Dragan Gabriel si Chelbu Marius privind implicarea directa a acestora in incendierea autoturismului Opel Vectra apartinand numitului Bota Dragos Cosmin.

In urma acestui denunt, rand pe rand, au fost audiate in calitate de martor nu mai putin de 11 persoane, printre care si un avocat, respectiv Paul Stefan, Nasleu Ioan, Milosev Deian-Liviu, Chelbu Marius-Cosmin, Ilin Dragan, Dragan Gabriel, Antonescu Carin-Doru, Luca Daniel, Radu Novac, Boncu Lucian si Baboianu Ion, iar, ca si persoana vatamata, jurnalistul Dragos Bota.

Nici de aceasta data nu s-au descoperit probe indubitabile privind vinovatia persoanelor indicate de Paul Stefan, motiv pentru care politistul de caz a propus clasarea cauzei.

„Propun inaintarea dosarului penal cu nr. 1570/P/2021 – nr. 215212/2021 Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara pentru a se dispune clasarea cauzei privind savarsirea infractiunii de distrugere prin incendiere fata de numitii Boncu Lucian, Chelbu Marius, Novac Radu, Dragan Daniel si Luca Daniel si disjungerea cauzei privind comiterea de catre AN a infractiunii de distrugere prin incendiere”, se mentioneaza in referatul comisarului sef Silviu Sarbu.

Sa mai spunem ca, in 15.06.2021, Dragos Bota a depus la dispozitia organelor de politie, pe baza de adresa de inaintare inregistrata la IPJ Timis, un proces verbal ce cuprinde 26 de pagini obtinute prin copiere din dosarul penal 64/D/P/2020 al DIICOT Timisoara.

Este vorba despre un proces verbal de redare a unei inregistrari audio, puse la dispozitia DIICOT, in 21.04.2020, de catre numitul Huc Alin Ciprian, inregistrare care cuprinde o discutie ambientala intre Huc Alin Ciprian, fostul agent de politie Dragan Ilin si avocatul Carin Antonescu, discutie purtata in 12.03.2020, in care se face vorbire despre incendierea autoturismului lui Dragos Bota si despre numitul Novac Radu Alin, care impreuna cu alte doua persoane ar fi dat foc autoturismului lui Dragos Bota.

Cu siguranta, solutia de clasare din acest dosar foarte mediatizat va fi contestata in termen legal. (G.I.)

Leave a Reply