Presedintele CJ Suceava acuza distrugerea drumurilor de catre TIR-urile care merg in Ucraina. „Speram sa deschidem punctul vamal Vicovu de Sus, cat de repede”

Gheorghe Flutur sustine ca TIR-urile care merg in Ucraina au stricat drumurile din Suceava si au blocat accesul oamenilor care voiau sa-si stranga recoltele de pe camp


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca TIR-urile care merg spre Vama Siret au afectat infrastructura de drumuri judetene si comunale si au blocat accesul oamenilor care vroiau sa-si stranga recoltele din camp.

El a afirmat, in sedinta Consiliului Judetean, ca exista fluctuatii, in ultima vreme, in ceea ce priveste traficul spre Vama Siret, dar trebuie gasite solutii pentru rezolvarea problemei.

„Am avut si 30 de kilometri de TIR-uri care aproape ca ajungeau la Suceava, la un moment dat. Aici va trebui sa gasim niste solutii. Au fost nemultumiri din partea unor oameni si faptul ca unii soferi au mers pe drumuri laterale, au stricat drumuri comunale, drumuri judetene, au blocat si nu puteau iesi oamenii la camp sau sa iasa cu recolta”, a spus Flutur.

Presedintele CJ a subliniat faptul ca DN 2 nu este atat de larg incat sa permita trecerea in siguranta a doua masini in sens opus, cand sunt camioane ce stationeaza. „E o chestiune in care rog Politia sa fie atenta”, a subliniat Flutur.

Conform acestuia, deschiderea unor noi puncte de trecere ar putea contribui la fluidizarea traficului, dar partea ucraineana nu s-a putut conforma inca in acest sens.

Speram sa deschidem punctul vamal Vicovu de Sus, cat de repede, si Ulma, din Suceava, si Racovat, de la Botosani. Era un termen, 20 iulie, angajament dat la intalnirea comuna cu Ucraina. Ei nu au putut respecta termenul pentru ca la Crasna in Ucraina au inca niste probleme si sase kilometri de drum nu e practicabil ca sa vina masinile incoace. Nu depinde de noi. Noi suntem gata si sper ca intr-o luna si ceva sa fie gata si cel de la Ulma-Rusca”, a mai mentionat Gheorghe Flutur. (M.I.)

Sursa foto: newsbucovina.ro

Leave a Reply