Celebrul dirijor timisorean Cristian Macelaru, atacat virulent de soprana Angela Gheorghiu. „Din pacate, esti un las si un tradator…”

Soprana de renume international Angela Gheorghiu a lansat un atac virulent la adresa dirijorului timisorean Cristian Macelaru, laureat al Premiului Grammy, unul dintre cei mai apreciati artisti romani ai momentului, care conduce Orchestra Nationala a Frantei.


Soprana i-a adresat vorbe grele compatriotului ei, considerand ca alegerea lui Macelaru de a se lauda cu Rapsodia Romana, de George Enescu, pe care a dirijat-o la un concert in fata Turnului Eiffel, ar fi o miscare demna de un roman “las si tradator”.

Angela Gheorghiu a intervenit dupa ce dirijorul roman a postat pe Facebook un scurt filmulet de la concert, insotit de mesajul ca ”a dirija Rapsodia Romana de Enescu in fata Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viata mea. Lui Enescu i-ar fi placut sa auda cum sunetele iubitei sale compozitii umplu intregul Paris. Traiasca puterea muzicii care ne conecteaza pe toti”.

Soprana a lasat la scurt timp un comentariu extrem de dur, prin care l-a catalogat pe Cristian Macelaru las, tradator si cu lacune mari in educatie:

„Din pacate esti un las si un tradator, stii bine ce vreau sa spun…un alt roman, nu ma surprinzi deloc. Muzica populara la Paris, OMG! Cultura ta muzicala aici s-a oprit?! Pacat! Avem mari compozitori romani, nu uita asta niciodata, pe care publicul international nu ii cunoaste, si eu i-am cantat si interpretat pe foarte multi pe toata planeta, dar tu nu ai studiat in Romania si, atentie, ai mari lacune pe acest subiect“, i-a transmis soprana.

In octombrie 2021, Angela Gheorghiu spunea ca unele dintre personalitatile lumii muzicale ale Romaniei sunt “false legende”. Pentru ca, de fapt, acestea nu au avut o cariera internationala de prestigiu. Ciprian Porumbescu, George Enescu sau Maria Tanase sunt printre cei pe care Angela Gheorghiu ii considera mai putini importanti din punct de vedere al operei artistice. (I.P.)

Leave a Reply