Parchetul din Barcelona anunta ca va cere 8 ani de inchisoare pentru cantareata Shakira, acuzata de o frauda fiscala estimata la 14,5 milioane de euro

Parchetul din Barcelona a anuntat, vineri, ca va cere peste 8 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala impotriva starului columbian Shakira, care refuza orice intelegere si spune ca este pregatita sa se judece, informeaza AFP, preluata de News.ro.


In rechizitoriul sau, pe care AFP l-a putut consulta, acuzarea mai arata ca va pretinde amenzi de aproape 24 de milioane de euro cantaretei, acuzata ca a sustras 14,5 milioane de euro organelor fiscale spaniole intre 2012 si 2014. Justitia trebuie acum sa decida daca sa organizeze un proces si cand.

Shakira, care pretinde ca este nevinovata, a declarat miercuri ca va refuza sa incheie un acord cu acuzarea, spunand ca ar prefera un proces. Potrivit avocatilor sai, posibilitatea de a ajunge la un acord ramane deschisa pana la debutul procesului intr-o instanta din Barcelona, ​​in timp ce trimiterea in judecata a vedetei, in varsta de 45 de ani, nu a fost inca pronuntata.

Denuntand o „incalcare totala a drepturilor sale” si a „metodelor abuzive” din partea Parchetului, Shakira afirma in acest comunicat ca acesta „se incapataneaza sa ceara banii stransi in turneele internationale si (emisiunea) The Voice”, la care a fost jurat in Statele Unite, intr-o perioada in care „nu eram inca rezidenta in Spania”.

Shakira mai sustine ca a platit deja 17,2 milioane de euro catre autoritatile fiscale spaniole si ca, prin urmare, nu are „nici o datorie la Trezorerie de multi ani”.

Procuratura a acuzat-o pe interpreta hit-urilor „Hips don’t lie”, „Waka Waka” sau „Loca” de frauda fiscala de 14,5 milioane de euro pentru anii 2012, 2013 si 2014.

Potrivit acuzarii, Shakira locuia in Spania din 2011, cand relatia ei cu fotbalistul de la FC Barcelona Gerard Pique a fost facuta publica, dar si-a mentinut resedinta fiscala in Insulele Bahamas, considerate paradis fiscal, pana in 2015. Cuplul, care are doi copii, si-a anuntat despartirea in iunie.

Avocatii Shakirei considera ca pana in 2014 cea mai mare parte a veniturilor ei proveneau din turneele sale internationale si ca nu traia mai mult de sase luni pe an in Spania, conditie necesara pentru a-si stabili resedinta fiscala in Spania. (V.E.)

Leave a Reply