Campionul mondial UCI Mountain Bike Eliminator, Simon Gegenheimer, vine la Timisoara, la inaugurarea fabricii de biciclete Corratec. Invitat special, cataratorul german Thomas Huber

Compania germana Corratec inaugureaza, sambata, 06 august, la Timisoara, fabrica de biciclete electrice. Deschiderea fabricii din orasul nostru consolideaza ambitia Timisoarei de a deveni hub european in producerea de biciclete si e-bike.


Cu fabrica de la Timisoara, Corratec va creste productia de biciclete electrice de la 90.000 la 400.000 de unitati pe an. Numele Corractec este unul emblematic in lumea velo, bicicletele produse in Germania si de acum si la Timisoara fiind sinonime cu fiabilitatea, anduranta si eleganta. Bicicletele sunt destinate atat pietei interne, cat si exportului.

Evenimentul Corratec Timisoara se va bucura si de prezenta faimosul catarator german Thomas Huber, devenit celebru gratie expeditiilor din Himalaya, dar si din filmul „To The Limit”, declarat castigator in 2008, la Bavarian Film Awards, sectiunea film documentar.

De asemenea, campionul mondial UCI Mountain Bike Eliminator, Simon Gegenheimer, vine la Timisoara, la inaugurarea fabricii de biciclete Corratec. Celebrul sportiv va fi insotit de nume mari ale acestei discipline, toti urmand sa concureze seara, in Piata Unirii, intr-o cursa ce se anunta extrem de spectaculoasa.

Mai mult, presa si publicul vor putea interactiona cu sportivi precum germanul Simon Gegenheimer, italianca Gaia Tormena – campioana mondiala a fetelor, nemtoaica Marion Fromberger – una dintre protgonistele World Cup, francezul Titouan Perrin Ganier – fost cvadruplu campion mondial, brazilianca Marcela Lima, francezul Simon Rogier, mexicanul Daniel Castillo Noyola, portoricanul Ricky Morales, belgianul Zinni Van Looy.

Ca o coincidenta, si Gaia Tormena a castigat aceleasi trei etape de Cupa Mondiala desfasurate pana acum in 2022, la Leuven (Belgia), Falun (Suedia) si Aalen (Germania), in timp ce Simon Gegenheimer, in varsta de 33 de ani, a castigat, de asemenea, trei din cele patru etape de Cupa Mondiala ce au avut loc anul acesta, cea mai recenta la Aalen, la 23 iulie.

Potrivit programului transmis de organizatori, in prima parte a zilei, intre orele 12 – 14,30, la fabrica Corratec (fostele hale Kathrein), va debuta evenimentul de inaugurare, in prezenta proprietarilor Corratec, Cielo si Konrad Irlbacher, a echipei sportive de Mountainbike Corratec, la disciplina ciclism mountainbike si a 40 dintre cei mai buni sportivi la nivel mondial la disciplina Mountainbike.

Dupa-masa, de la ora 19,30, in Piata Unirii, ciclisti de talie internationala, vor lua startul competitiei de Mountainbike Eliminator 1st Race, organizata in premiera in Timisoara. Asadar, la doua saptamani dupa ce a avut loc ultima etapa de Cupa Mondiala Mountain Bike Eliminator, timisorenii vor putea urmari un spectacol de exceptie oferit de sportivii de performanta, dintre care se numara:

  • Simon Gegenheimer (Germania), are titlul de Campion Mondial si este castigatorul etapei de Cupa Mondiala din Aalen Germania;

  • Gaia Tormena (Italia), are titlul de Campion Mondial, categoria feminin;

  • Marion Fromberger (Germania), a obtinut rezultate remarcabile in etapele de Cupa Mondiala si se antreneaza pentru viitorul titlul de Campion Mondial, categoria feminin;

  • Titouan Perrin Ganier (Franta), a obtinut de 4 ori titlul de Campion Mondial;

  • Marcela Lima (Brazilia), Campionul national al Braziliei si castigatorul sezonului de Cupa Mondiala din Abu Dhabi;

  • Simon Rogier (Franta), sportiv emblematic la disciplina de mountainbike;

  • Daniel Castillo Noyola (Mexic), sportiv care a avansat la categoria profesionista in sezonul de iarna;

  • Ricky Morales (Puerto Rico), Campionul national al Puerto Rico, un sportiv puternic care si-a demonstrat potentialul in cadrul etapelor de Cupa Nationala;

  • Zinni Van Looy (Belgia), tanar sportiv cu trei participari consecutive la etapele de Cupa Mondiala din Leuven, Belgia.

Cursele MOUNTAIN BIKE ELIMINATOR au loc sub patronajul UCI – Uniunea Ciclista Internationala, cea care organizeaza toate marile competitii cicliste de pe mapamond, precum Turul Frantei, Turul Italiei sau Turul Spaniei. (I.P.)

Leave a Reply