Peste 85.000 de spectatori, din 102 tari, in prima zi a Festivalului Untold. „La prima editie imi spuneau ca o sa distruga orasul. Un cos de gunoi nu a fost spart”, a anuntat primarul Emil Boc

Organizatorii Festivalului Untold, care se desfasoara in aceste zile la Cluj-Napoca, au transmis, vineri, ca peste 85.000 de participanti din toata lumea au venit in prima zi a celei de a saptea editii a Festivalului Untold, iar Cluj-Arena a fost locul care a oferit cateva dintre premierele pregatite de creatorii Untold.


Prezent printre spectatori, primarul Emil Boc spune ca a fost impresionat de organizare si de civismul tinerilor veniti din toata lumea. In ceea ce priveste nemultumirea unei parti a clujenilor cu privire la zgomotul produs in oras, primarul spune ca aceasta scade de la an la an.

„Am fost placut impresionat de calitatea festivalului si festivalierilor, de muzica de calitate. Acesti tineri de toate varstele, ai lumii, au venit din peste 100 de tari. Asa ceva este rar intalnit. Nu am crezut ca este posibil, dar mi-a fost confirmat ieri. Imaginea Clujului este in peste 102 tari. La prima editie imi spuneau ca o sa distruga orasul. Un cos de gunoi nu a fost spart, iar asta arata calitatea generatiei tinere”, a mai spus primarul.

Revenind la marele spectacol, Danezul Morten, care a marcat cea mai puternica noua intrare in DJ Mag Top 100, direct pe locul 39, a electrizat atmosfera din mainstage-ul Untold, inca de la inceput, cu sound-ul Future Rave.

„Mi-am dorit atat de mult sa ajung aici! Am vazut o filmare cu drona facuta de bunul meu prieten David Guetta si am fost uluit. Acum sunt aici, parte din aceasta poveste extraordinara! Untold pe locul cinci in lume? Sunteti siguri? E in primele trei festivaluri din lume!”, a declarat Morten.

DJ set-ul danezului, un artist care a pus bazele unui nou gen in muzica electronica, Future Rave, a entuziasmat zecile de mii de fani ai festivalului Untold. De la versiunea remix pentru clasicul ,,Titanium” pana la succesele lansate alaturi de partenerul sau, David Guetta, ,,Impossible”, ,,Kill Me Slow”, ,,Never Be Alone”, ,,Permanence” sau ,,Make It To Heaven”, fiecare moment din live-ul lui Morten a fost energie pura, au mentionat organizatorii.

DJ-ul a iesit in mijlocul fanilor UNTOLD, a dansat alaturi de acestia si si-a incheiat momentul de pe mainstage multumindu-le fanilor pentru sustinere si pentru energia frumoasa.

„Untold, anul viitor voi cere 30 de torturi pentru ca 10 nu sunt suficiente!”, acestea au fost cuvintele lui Steve Aoki dupa traditionalul „Cake Me!”, unul dintre cele mai asteptate momente din set-ul DJ-ului din Statele Unite.

Steve Aoki, aflat in top 10 cei mai mari DJ-i ai lumii, conform DJ Mag Top 100, a pregatit un set special, realizat in exclusivitate pentru fanii festivalului Untold, in care a prezentat si o premiera, ,,The Whistle”, viitorul sau single, piesa la care a lucrat cu Timmy Trumpet.

,,Sunt extrem de atasat de acest festival, m-a ajutat enorm in cariera mea. M-a ajutat sa cresc ca artist, iar pentru acest lucru, va multumesc!”, a spus Aoki, care a creat si un Yat, un sir de unul pana la cinci emoji-uri, care poate fi folosit ca nume de utilizator digital, pentru festivalul Untold: Contele Dracula, un vrajitor, o nota muzicala si un alchimist.

Pe mainstage-ul festivalului Untold, Claptone a fost primit cu mult entuziasm la ceremonia de deschidere a festivalului, multi dintre fanii DJ-ului au purtat masca aurie, care e asociata cu identitatea ascunsa a germanului. O alta aparitie in premiera pentru festivalul Untold a fost act-ul trance britanic Above & Beyond.

„Daca si voi ati vedea ce vedem noi de aici de pe scena, ati sti ca exista un singur cuvant pentru a descrie momentul: EPIC”, acesta a fost mesajul transmis fanilor de membrii Above & Beyond.

Cei mai cunoscuti artisti romani au ajuns pe Cluj-Arena, INNA a avut un show live in care toata lumea de la mainstage a cantat si a dansat impreuna cu artista care a doborat un record de vizualizari pe YouTube. Irina Rimes, Surorile Osoianu si David Ciente au reusit sa aduca emotie autentic romaneasca cu un live care a combinat elemente din folclorul romanesc cu elemente din pop si muzica electronica.

Experienta Untold a fost completata pe mainstage de Partydul Kiss FM care a oferit un moment surpriza: reunirea dupa 20 de ani a trupei Gaz pe Foc. Programul la scena principala s-a incheiat cu show-ul lui Manuel Riva.

Artisti de top la scenele secundare Untold

Artistii de la Galaxy, Alchemy, Daydreaming, Fortune, Time, Tramvai si Retro Party au adunat zeci de mii de fani in prima zi de Untold.

Scena Alchemy a fost creata special pentru iubitorii genurilor rap, trap, breakbeat sau dubstep.

Parazitii, Macanache, Suie Paparude, Mario Glass & Bvcovia au inclus in live-ul lor o piesa in premiera pentru fanii Untold, Groove Hustlaz, francezul Malaa si Noisia, in formula DJ Set, au activat una dintre cele mai iubite scene din festival.

Untold ofera la fiecare editie diversitate in stilurile muzicale, iar cultura underground techno are scena ei in festival. In prima zi, pe scena Galaxy au ajuns: DJEFF, Mahony, Raresh si Jamie Jones B2B Loco Dice.

Vineri seara mainstage-ul Untold, eveniment care ocupa locul 5 in lume la categoria Best Electronic Festival conform Viberate, va fi deschis de olandezul Chico Rose urmat de Dirty Nano, americanul Gryffin si G-Eazy – doua premiere pentru festivalul Untold, Damian & Brothers, Paul Kalkbrenner LIVE, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike si Bassjackers.

Tot vineri seara, pe scena Time vor urca pentru prima oara Andreea Esca & Otrava si Andi Moisescu. Fanii au putut intra in festival incepand cu ora 14. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply