Start Up Nation. Romanii care doresc sa revina in tara, ofertati cu pana la 200.000 lei pentru a-si deschide afaceri. Inscrieri, pana la 1 septembrie

Romanii din diaspora care doresc sa revina in tara si sa investeasca intr-o afacere pot obtine finantare de pana la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia editie, anunta Ministerul Turismului.


Suma maxima, in valoare de 200.000 lei, poate fi obtinuta daca se vor crea prin proiect cel putin doua locuri de munca full time.

Aplicantii care isi asuma, in schimb, crearea unui singur loc de munca, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiara trebuie sa vina cu o cofinantare in procent de cel putin 5% din valoarea eligibila a proiectului.

Start UP Nation – Documente

Pentru a accesa programul, in plus fata de conditiile standard impuse de procedura, romanii din diaspora trebuie sa faca dovada domiciului sau rezidentei in strainatate in ultimele 12 pana la momentul inscrierii, printr-un permis de sedere/dovada de stabilire, viza de rezidenta/de lunga sedere sau certificate de rezidenta.

Inscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, pana la 01 septembrie a.c.

Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului (MAT), institutie care gestioneaza si implementeaza programul, este de a finanta 1.000 de beneficiari. (R.G.)

Leave a Reply