Inca 43 de notari publici, admisi in profesie! Ceremonia depunerii juramantului a fost gazduita de Ministerul Justitiei

Ministerul Justitiei a gazduit, in data de 4 august, ceremonia de depunere a juramantului de catre 43 de notari publici admisi in profesie.


Juramantul a fost depus intr-un cadru solemn, in prezenta secretarului de stat George Catalin Serban si a notarului public Ion Marin, vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

“Jur sa respect Constitutia si legile Tarii, sa-mi indeplinesc cu onoare si credibilitate publica, cu constiinta si fara partinire obligatiile ce-mi revin si sa pastrez secretul profesional. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”, au rostit, intr-un glas, cei 43 de notari publici.

Institutia Uniunea Natională a Notarilor Publici din Romania, in forma ei actuala, datează din 17 noiembrie 1995, data la care fostele Notariate de Stat si-au incheiat activitatea. In Romania, noul sistem de organizare, potrivit Legii notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995 a insemnat trecerea de la sistemul etatizat la unul liberal, configurat in special de statutul autonom al functiei de notar public. (V.E.)

Leave a Reply