Agent economic sanctionat cu 1.000 euro, dupa ce a programat o angajata pentru efectuarea vaccinului impotriva Covid-19 fara a-i cere cosimtamantul

Autoritatea Nationala de Supraveghere a anuntat, marti, 9 august, ca a finalizat o investigatie la operatorul SC Wabag Water Services SRL Bucuresti si a constatat incalcarea dispozitiilor art. 5 alin. (1) lit. a) si alin. (2)  si ale art. 6 din Regulamentul General privind Protectia Datelor, potrivit unui comunicat. In aceste conditii, operatorul a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 4,945.40 lei (echivalentul sumei de 1.000 EURO).


Investigatia a fost demarata ca urmare a primirii unor plangeri din partea unei petente care reclama faptul ca datele sale cu caracter personal au fost utilizate de propriul angajator (SC Wabag Water Services SRL), fara consimtamantul sau, in vederea inscrierii si programarii sale pe platforma nationala de vaccinare pentru efectuarea vaccinului impotriva Covid-19.

In cadrul investigatiei s-a retinut ca operatorul SC Wabag Water Services SRL a utilizat datele cu caracter personal ale petentei (angajata a operatorului) in scopul inscrierii si programarii acesteia pe platforma nationala de programare pentru vaccinarea impotriva Covid-19, in anul 2021, fara a face dovada existentei consimtamantului petentei si fara existenta unei alte situatii in care consimtamantul nu este necesar, incalcandu-se astfel prevederile art. 5 alin. (1) lit. a) si alin. (2)  si ale art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679. (I.P.)

Leave a Reply