Comisar sef de la Brigada Operatiuni Speciale Brasov, trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi avertizat un om de afaceri ca este filat si supravegheat tehnic

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului Rotaru Dorin, la data faptelor comisar sef de politie si sef al Biroului surse umane de informatii si investigatii din cadrul Brigazii de Operatiuni Speciale Brasov, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii (doua fapte), compromiterea intereselor justitiei, instigare la fals intelectual si favorizarea faptuitorului.


In acelasi dosar a fost trimisa in judecata, in stare de libertate, si inculpata Dimbu Bianca Elena, la data faptei ofiter de politie in cadrul biroului mentionat mai sus, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de fals intelectual.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informatii nedestinate publicitatii din doua dosare penale (din care unul era al DNA, in care ofiterul de politie a fost delegat sa desfasoare diverse activitati). Concret, acesta i-ar fi transmis in doua randuri persoanei respective ca este vizata de masuri de supraveghere tehnica si ca va face obiectul unor mandate de perchezitie domiciliara.

In perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, in aceeasi calitate, l-ar fi anuntat pe un om de afaceri despre faptul ca procurorii continua cercetarile intr-o cauza penala care ar avea ca obiect infractiuni de coruptie savarsite de un agent din cadrul Politiei Rutiere Brasov si ca in viitor este posibil ca cercetarile sa fie extinse si asupra omului de afaceri, pentru savarsirea unei presupuse infractiuni de dare de mita.

In acelasi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Dimbu Bianca Elena, sa nu mentioneze intr-un document care urma sa fie atasat la dosarul de urmarire penala aspecte relevante in administrarea probatoriului.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brasov cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (DNA – Biroul de informatii si relatii publice)

Leave a Reply