Sofer prins in flagrant de ofiterii DGA, dupa ce a mituit un politist cu 100 de euro pentru a-si „salva” permisul de conducere

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, au procedat la prinderea in flagrant, la data de 11 august 2022, a unei persoane in varsta de 67 de ani, din municipiul Bucuresti, dupa ce a oferit o suma de bani unui agent de politie, pentru a nu i se retine permisul de conducere auto.


In fapt, in aceeasi zi, in jurul orelor 09,30, un agent de politie din cadrul Sectiei Politie Rurala 4 Cosoveni – Postul de Politie Diosti, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, a oprit in trafic, pe DN6-E70, un conducator auto care depasise un autotren pe linie continua, ocazie cu care i-a adus la cunostinta ca urmeaza sa fie sanctionat contraventional si ca masura complementara sa i se suspende permisul de conducere.

Conducatorul auto i-a oferit agentului de politie suma de 50 de euro pentru a-l determina sa nu constate contraventia si sa nu ii retina permisul de conducere auto.

Agentul de politie a refuzat categoric propunerea si a anuntat seful ierarhic, precum si D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, continuand sa intocmeasca actele de constatare a contraventiei.

Pe parcursul verificarilor efectuate cu privire la persoana si la mijlocul de transport, conducatorul auto a insistat cu privire la incalcarea atributiilor de serviciu de catre agentul de politie, moment in care a fost prins in flagrant imediat dupa ce a dat suma de 100 euro agentului de politie.

In urma cercetarilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj a dispus fata de inculpat retinerea pe o perioada de 24 ore pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In cursul aceleiasi zile, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventiva, instanta dispunand masura controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply