Doi parlamentari USR Timis, acuzatii grave la adresa presedintelui CJT Alin Nica privind alocarea a 300.000 de euro catre o firma cu probleme penale

USR Timis a lansat in spatiul public o luare de pozitie privind alocarea de fonduri facuta de Consiliul Judetean Timis pentru proiectul tehnic privind restaurarea, consolidarea si punerea in valoare a Castelului Huniade.


Parlamentarii Nicu Falcoi si Raoul Trifan isi asuma o serie de acuzatii din sfera penalului, anuntand ca 1,5 milioane de lei vor merge catre o firma din Moldova, cu un portofoliu presarat cu inselaciuni si falsuri.

Iata comunicatul transmis de USR Timis:

“Zilele trecute, Consiliul Judetean Timis a incredintat unei firme iesene proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea si punerea in valoare a Castelului Huniade – cea mai veche cladire din Timisoara.

Ceea ce ar fi trebuit sa fie un demers mult asteptat de opinia publica timisoreana, miroase, de la Vaslui la Timisoara, a business nu tocmai curat si in favoarea unui obiectiv edilitar de o valoare exceptionala pentru intregul Banat.

Potrivit informatiilor date publicitatii de comanditarul lucrarii, este vorba de intocmirea proiectului tehnic, pentru suma de 1,5 milioane de lei, bani publici, care vor merge catre o firma al carei istoric in ce priveste lucrari contractate in trecut ridica semne de intrebare. Asupra carora este asteptata sa se pronunte in curand justitia.

Fiindca un contract anterior – pentru care reprezentanti ai firmei au fost acuzati de inselaciune si uz de fals in cazul unor lucrari vizand renovarea Palatului Copiilor din Vaslui – isi asteapta deciziile in septembrie.

Doi parlamentari USR de Timis, deputatul Nicu Falcoi si senatorul Raoul Trifan, au luat atitudine in legatura cu acest demers al liderului CJT, Alin Nica, amandoi sustinand ca la mijloc este ceva putred, si care nu va ajuta cu nimic Castelul Huniade.

,,N-am deloc incredere in priceperea administrativa a dlui. Nica. Si, judecand dupa informatiile care-au tot aparut in ultima vreme, nu am incredere nici in buna sa credinta.

Nu putine au fost situatiile care ne-au dovedit ca palaria administrarii judetului ii este mult prea larga si-i cade uneori peste ochi asa de tare incat ajunge sa ceara ajutor unor personaje cel putin dubioase, controversate, asa cum a fost cazul cu priceputul facilitator de „business”-uri Cristian Birlic. Despre care-a declarat mai apoi, cu seninatate, sfidand evidentele, ca nici macar nu-l cunoaste (desi au fost surprinsi stand impreuna la masa).

Dupa ce a ratat finantarea prin PNRR a lucrarilor de reabilitare pentru Castelul Huniade, tare n-as vrea sa auzim curand ca se vor duce pe apa Sambetei (ori pe cine stie ce alte filiere!) si cei 1.5 milioane lei pusi la bataie pentru acest proiect tehnic. Este vorba, totusi, despre o firma a carei simpla cautare pe internet returneaza rezultate ingrijoratoare”.

Declaratia deputatului USR Timis, Nicu Falcoi, a fost completata de senatorul Raoul Trifan care a subliniat riscurile majore ale acestei operatiuni derulate de Alin Nica pe banii contribuabililor timiseni.

,,Pare o veste buna, dar la o privire mai atenta putem vedea cu ochiul liber ca sunt toate sansele sa fie doar o noua teapa marca PNL Nica. Numele firmei contractate este legat de alte proiecte importante cu un istoric cel putin dubios.

Atat firma cat si conducerea sa au fost in trecut trimise in judecata pentru inselaciune si uz de fals in legatura cu reabilitarea Palatului Copiilor din Vaslui, o poveste oarecum similara cu cea a renovarii Castelului Huniade: lucrari incepute in 2008 si nefinalizate nici dupa 10 ani, umflari de deviz si un monument care este in pericol sa dispara din cauza afacerilor paguboase girate de politicieni dubiosi.

Oare cei din PNL Timis nu stiu sa foloseasca o simpla cautare pe Google pentru a vedea pe mana cui incredinteaza un proiect atat de important? E vorba de nepasare, de „merge si asa”? Sau e vorba de altceva, mai insidios?

Castelul Huniade are o istorie recenta trista: este „in reparatii” din 2006, au fost procese intre constructor si CJ Timis, iar lucrarile efectuate au fost aproape inexistente. In timp, edificiul a suferit degradari suplimentare provocate de incapacitatea decidentilor de a-l reabilita.

Ma tem ca acest simbol al istoriei Timisoarei va mai ramane in paragina multa vreme de acum incolo. Viitorul nu pare sa arate prea bine pentru Castelul Huniade, iar timisorenii isi pot lua gandul de la speranta ca acesta va putea fi vizitat in anul Capitalei Culturale Europene”.

Prin urmare, nu ne ramane decat sa tragem speranta ca aceasta afacere, care deja a inceput prost, nu se va sfarsi la fel de prost, ca mai toate „investitiile” echipei lui Alin Nica derulate in cei doi ani de cand acesta a devenit presedintele Consiliului Judetean Timis.” (USR Timis – Departamentul Comunicare)

Leave a Reply