Dosarul agresiunii judecatorului Rustin Petru Ciasc asupra partenerei sale de viata, pe rolul Curtii de Apel Timisoara. “M-a lovit cu bestialitate cu palmele peste fata, m-a tras de par, m-a strans de gat”

Curtea de Apel Timisoara urmeaza sa decida, la termenul din 23.08.2022, daca cererea privind emiterea unui ordin de protectie formulata, in urma cu doua saptamani, de fosta judecatoare de la Tribunalul Caras-Severin, Gabriela Mariana Stuparu, impotriva judecatorului Rustin Petru Ciasc, in activitate la aceeasi instanta, indeplineste conditiile de admisibilitate si, in consecinta, sa dispuna masuri de protectie a reclamantei.


In prima instanta, la termenul din 05.08.2022, Judecatoria Resita a respins cererea, ca neintemeiata, desi la dosar a fost depus un certificat medico-legal care atesta faptul ca judecatoarea pensionara Gabriela Mariana Stuparu a fost agresata de actualul judecator penalist de la Tribunalul Caras-Severin, Rustin Petru Ciasc, cu care s-ar afla intr-o relatie de concubinaj.

“A intrat in forta in camera si s-a napustit asupra mea, lovindu-ma cu bestialitate cu palmele peste fata, m-a tras de par smulgandu-mi parul din cap, m-a strans de gat, aruncandu-ma pe patul dormitorului, unde a continuat sa ma loveasca in zona fetei”, a relatat fosta judecatoare in cererea de emitere a ordinului de protectie, adaugand ca, din fericire, fiul ei in varsta de 20 de ani se afla in casa si a reusit sa aplaneze conflictul.

Mai mult, fosta judecatoare considera si simte ca integritatea sa fizica si psihica este, in continuare, amenintata, ca-i este teama sa mearga singura pe strada, motiv pentru ca peste tot este cu “paza dupa mine”.

Cum era de asteptat, judecatorii de la Tribunalul Caras-Severin care ar fi trebuit sa solutioneze acest dosar, in apel, s-au abtinut, rand pe rand, astfel ca la nivelul conducerii instantei s-a constatat imposibilitatea constituirii completului de judecata pentru solutionarea fondului cauzei.

Este vorba despre Chiseev Alin, Cipu Draghici Valentin Cosmin, Olariu Doina si Axenti Ana, care au formulat cereri de abtinere, in conditiile in care atat reclamanta, cat si paratul, le-au fost sau le sunt colegi. Gabriela Mariana Stuparu a detinut, o perioada, functia de vicepresedinte al Tribunalului Caras-Severin, iar Rustin Petru Ciasc pe cea de presedinte.

Contactat de jurnalistii de la Luju.com pentru a-si spune opinia despre incidentul reclamat de partenera sa de viata, judecatorul Rustin Petru Ciasc s-a abtinut de la comentarii.

“Nu doresc sa comentez un dosar aflat in curs de judecata, indiferent ca sunt sau nu parte. Este un dosar nepublic. In niciun dosar nu emit nicio parere. Nu am ce sa comentez pe un dosar aflat in curs, am normele deontologice care ma opresc sa fac asta. Este un dosar nepublic aflat in curs de judecata, atata tot”, a precizat magistratul, recomandand jurnalistilor sa astepte solutia de la tribunal. (G.I.)

Leave a Reply