Jandarmii din cadrul Gruparii Mobile Timisoara, misiune cu grad sporit de risc la meciul de fotbal dintre UTA Arad si FC U Craiova 1948

Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara asigura masurile de ordine publica si siguranta spectatorilor, cu ocazia derularii partidei de fotbal din cadrul “SuperLigii României”, dintre echipele AFC UTA Arad – FC U Craiova 1948, ce are loc vineri, 26 august a.c., incepând cu ora 21.30, pe Arena “ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad.


Pentru desfasurarea in conditii optime de ordine si siguranta publica a acestui eveniment sportiv, jandarmii, alaturi de reprezentanti ai altor institutii cu atributii in domeniu, vor lua masuri pentru deplasarea in conditii de siguranta a suporterilor la si de la stadion, precum si pe timpul desfasurarii meciului de fotbal, aflându-se in imediata apropiere a arenei sportive.

Spectatorii vor avea acces in incinta arenei incepând cu ora 19,30, doar pe baza biletelor puse la dispozitie de organizator. Intrarea in stadion, accesul publicului, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre reprezentanti ai unei societati specializate de protectie si paza.

Pentru a preveni producerea oricarui posibil incident, adresam participantilor, urmatoarele recomandari:

  • sa vina din timp la stadion, incepând cu ora deschiderii portilor de acces, pentru a evita aglomeratia in jurul punctelor de intrare in arena sportiva,

  • sa evite deplasarea in grupuri mari la sau de la arena sportiva,

  • sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile autoritatilor si sa evite implicarea in conflicte de orice natura,

  • sa solicite sprijinul fortelor de ordine din zona, in cazul in care sunt martorii savârsirii unor fapte de natura antisociala.

Va reamintim ca legislatia in vigoare interzice persoanelor fizice sa detina, sa foloseasca sau sa efectueze orice operatiuni cu materiale pirotehnice. Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion obiecte care pot sa puna in pericol securitatea participantilor la competitia sportiva, substante toxice, bauturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale ori alte asemenea obiecte confectionate pentru taiere, impungere sau lovire.

Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu modificarile si completarile ulterioare, anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control corporal preventiv, efectuat de catre firma de securitate contractata de organizator, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor. De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta.

Totodata, recomandam suporterilor sa nu se implice in incidente care ar putea sa tulbure ordinea si linistea publica, delimitându-se de orice forma de agresivitate verbala sau fizica ce ar putea conduce la manifestari violente, cu mentiunea ca orice incalcare a prevederilor legale in vigoare va fi sanctionata cu fermitate de catre fortele de ordine.

Va multumim tuturor pentru intelegerea manifestata fata de masurile de siguranta luate. (Gruparea de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

 

Leave a Reply