O politista sub acoperire a trimis dupa gratii un agent spagar de la Rutiera. Inchisoare cu executare pentru o mita „sexy” de 200 de lei

O politista sub acoperire a reusit sa obtina dovezi incontestabile privind „obiceiul” unui agent din cadrul Politiei Abrud de a lua mita pe drumurile publice, dupa ce a „jucat” rolul unui sofer care a incalcat legislatia rutiera si a fost de acord sa dea spaga pentru a scapa de amenda.


Femeia s-a urcat la volanul unei masini si, intentionat, a depasit viteza legala pe raza comunei Rosia Montana, unde-si desfasura misiunea agentul infractor. A fost oprita pentru control, iar agentul de politie i-a comunicat ca a circulat cu o viteza de 64 km/h pe un sector de drum unde era prevazuta o viteza de 50 km/h. Totodata, a mai cons­ta­tat ca autoturismul prezenta defec­tiuni la sistemul de franare si becul de la faza de intalnire era in stare de nefunc­tio­nalitate.

Pentru a nu fi sanctionata con­tra­ventional si pentru a nu i se retine permisul de conducere si certificatul de inmatri­cu­lare al autoturismului, agentul i-a pre­tins suma de 400 lei. Femeia a fost de acord, sub pretextul ca o amen­da ar da-o in vileag in fata sotului ei, pentru ca ar fi avut un amant cu care se intalnea in momentul in care a comis contraventia.

Politistul era inregistrat in tot acest timp, iar din discutiile ambientale se poate deslusi cum femeia ii spune acestuia ca a avut o intalnire amoroasa cu amantul si ca o amenda trimisa acasa ar da-o in vileag in fata iubitului ei. Vrajit de argumentele soferitei, politistul a indrumat-o unde sa-i lase spaga, chiar la angajatul unei benzinarii.

”Dupa aproximativ o ora – doua ore, dupa ce au fost lasati banii, inculpatul a venit in incinta statiei de benzina, iar mar­torul i-a inmanat suma de 200 lei. In­culpatul ia bancnotele cu mana dreapta de pe tejghea, le numara cu ambele maini si le introduce in buzunarul de la piep­tul camasii de uniforma. Paraseste apoi magazinul si urca la volanul auto­spe­cialei de politie. Banii proveniti din infractiune au fost folositi de inculpat la achizitionarea de motorina”, se mai arata in dosar.

Politistul a fost acuzat de luare de mita si condamnat de Tribunalul Alba, dar in fata instantei a sustinut ca ”a fost provocat de instigatoare pentru ca aceas­ta a tot insistat, iar faptul ca inves­ti­ga­toarea i-a spus ca vine de la o intal­nire si ca se grabeste sa nu o prinda iu­bitul ei, s-a aflat si el in treaba sa flirteze cu ea, ea fiind frumoasa, iar el divortat de 3 saptamani”.

In prima instanta, politistul a fost condamnat pentru doua in­frac­tiuni de luare de mita la pedeapsa fi­nala de 4 ani inchisoare cu executare. (V.E.)

Leave a Reply