VIDEO Mocanita din Bucovina a sarit de pe sine, dupa ce a „strivit” un autoturism care tocmai iesea dintr-o curte. Femeia de la volan a scapat teafara, ca prin minune

Mocanita de la Moldovita, care-i plimba pe turistii din Bucovina pe un traseu extrem de pitoresc, a fost implicata intr-un accident feroviar, care putea sa aiba urmari dintre cele mai tragice. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, desi in momentul impactului dintre tren si o masina, in Mocanita Hutulca se aflau peste 70 de turisti.


Incidentul s-a petrecut, ieri, 23 august, in jurul orei 13, in comuna Moldovita si a fost suprins de camerele de supraveghere din zona.

Potrivit imaginilor, o soferita a vrut sa iasa dintr-o curte, dar a observat mocanita venind si s-a razgandit. A intentionat sa dea inapoi, dar n-a mai apucat, pentru ca mecanicul de locomotiva nu a reusit sa opreasca trenul pe o distanta atat de scurta.

Masina a fost prinsa ca intr-o menghina intre stalpul de beton al portii si locomotiva. In urma impactului, trenuletul turistic a sarit de pe sine. Ca prin minune, nimeni nu a fost ranit, desi masina a fost puternic avariata.

Soferita si-a motivat stangacia prin aceea ca nu a observat din timp mocanita, deoarece venea dupa o curba si vizibilitatea era extrem de redusa.

Politistii din cadrul IPJ Suceava au deschis dosar penal pentru distrugere. Mocanita Hutulca sau Moldovita, cum mai este cunoscuta, a intrat in circuitul bucovinean in anul 2005 si parcurge un traseu de 12 km intre satele Argel si Moldovita. (E.T.)

Leave a Reply