Avocatii vor avea acces gratuit la baza de date a ANCPI. Care este procedura inregistrarii si cum vor obtine informatiile dorite despre proprietati si carti funciare

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a anuntat, luni, 29 august, ca, in urma ultimelor discutii tehnice dintre reprezentantii UNBR si ANCPI, procedura prin care avocatii au acces gratuit la datele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost finalizata.


Odata cu finalizarea acestui mecanism, avocatii au de parcurs doua etape: inregistrarea cererii – care nu genereaza automat intrarea in baza de date – si accesul propriu zis la datele solicitate, care necesita avizarea Agentiei.

Prima etapa incepe prin accesarea pe de site-ul UNBR, de la rubrica info ANCPI, a contului personal de IFEP si urmarea pasilor necesari pentru inregistrarea cererii.

A doua etapa incepe dupa avizarea cererii de catre ANCPI si presupune accesul direct al avocatului la datele solicitate, prin intermediul platformei e-Terra 3.

UNBR pune la dispozitie un tutorial cu informatii practice privind accesul si operarea sistemului si manualul de utilizare a celei mai recente versiuni a platformei e-Terra. (I.P.)

Leave a Reply