US Open 2022! Simona Halep, eliminare surprinzatoare inca din primul tur. „Nu prea a sarit mingea si a jucat destul de iute”, a explicat tenismena

Simona Halep (30 de ani, 7 WTA) a fost invinsa de ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 124 WTA), in runda inaugurala de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, scor 2-6, 6-0, 4-6.


Cap de serie nr. 7, Simona Halep a avut nevoie de un set (pierdut cu 6-2) pentru a intelege, cat de cat, stilul neconventional al adversarei, si a castigat setul secund fara emotii (6-0). Se parea sa redevina favorita la calificarea in turul al doilea de la US Open 2022, dar si-a revenit prea tarziu in setul decisiv (a castigat trei gameuri la rand, dupa ce a fost condusa cu 5-1) si a fost eliminata de Daria Snigur (124 WTA, jucatoare venita din calificari), dupa o ora si 40 de minute de joc.

Este a patra eliminare in runda inaugurala, din cele 12 participari la Grand Slamul american. Cea mai buna performanta a Simonei Halep la US Open a fost calificarea in semifinale, in 2015. Totusi, sportiva nu pleaca de la acest turneu cu mana goala: pentru prezenta in primul tur de la US Open 2022, Simona Halep va primi un cec in valoare de 80.000 de dolari si 10 puncte WTA.

In turul doi al competitiei de la Flushing Meadows, Daria Snigur va juca impotriva castigatoarei partidei dintre poloneza Magdalena Frech (103 WTA) si canadianca Rebecca Marino (106 WTA).

Romania mai are patru reprezentante pe tabloul principal de la US Open 2022: Sorana Cirstea (vs Laura Siegemund), Irina Begu (vs Elise Mertens), Gabriela Ruse (vs Daria Saville) si Jaqueline Cristian (vs Anett Kontaveit).

Consider ca a jucat un tenis extraordinar, a facut un meci foarte bun. Am jucat un pic sub presiune pentru ca a avut niste mingi foarte precise, foarte aproape de linie, foarte apasate… Nu prea a sarit mingea si a jucat destul de iute.

As putea sa mai spun ca nu am gasit solutii pentru meciul de astazi si imi pare rau ca am pierdut, bineinteles, dar adversara mea a jucat foarte bine astazi si cred ca a meritat sa castige pentru ca pe final am facut si niste greseli destul de usoare. Puteam sa revin, nu se stia ce se putea intampla, dar nu am gasit solutia potrivita astazi.

E o jucatoare foarte talentata, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Da niste lovituri pe care nu prea le-am asteptat, nu am mai jucat niciodata impotriva ei. Are un tenis destul de ciudatel, dar destul de bun, pune presiune si loveste mingea din orice pozitie, da foarte bine.

Totul m-a surprins si, din pacate, nu am reusit sa gasesc solutii astazi. Imi pare rau, dar asta este viata si asta e sportul, mergem inainte.

Habar n-am ce urmeaza, o sa vad, o sa vorbesc cu antrenorul meu. Vreau doar sa ma odihnesc si sa ma linistesc dupa meciul asta. Nu e o infrangere usoara, dar nu am ce sa fac, nu mai pot sa schimb nimic. Privesc inainte si o sa incerc sa ma motivez sa fiu mai buna la urmatoarele meciuri”, a declarat Simona Halep, pentru Eurosport. (C.R.)

Leave a Reply