Vila de patrimoniu din Timisoara, „mutilata” de membrii unui clan tiganesc! Primarul Dominic Fritz a formulat o plangere penala, totodata cerand blocarea lucrarilor

Primarul Timisoarei a anuntat ca proprietarii unei vile de patrimoniu, cu o vechime de peste 150 de ani, aflata in zona de protectie istorica a orasului, au executat alte lucrari decat cele prevazute in proiectul autorizat de Directia de Urbanism si Directia Judeteana pentru Cultura Timis, motiv pentru care a formulat o plangere penala, pe care a depus-o la parchet, totodata solicitand oprirea lucrarilor.


Este vorba despre imobilul situat pe str. Wilhelm Muhle, din zona Elisabetin, care a apartinut familiei de florari Muhle, unde proprietarii, membrii clanului Stancu, au inceput lucrarile de reconstructie, la mijlocul lunii mai 2022.

In urma verificarilor efectuate pe teren de catre inspectorii Biroului Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, au fost constatate diferente majore fata de proiectul autorizat

Nu voi accepta mutilarea patrimoniului Timisoarei, chiar daca devin tinta celor care de prea mult timp au fost lasati sa faca ce vor. Am transmis azi o plangere penala (a 6-a in acest an), dupa ce inspectorii primariei au constatat ca proprietarii unei case aflata in zona istorica de protectie au facut lucrari care nu erau prevazute in autorizatia eliberata de noi.

Aceste lucrari au dus la modificarea substantiala a aspectului acestui imobil. Pedeapsa pe care o risca acestia este de la 3 luni la un an inchisoare sau amenda penala.

Au daramat gardul vechi (desi in avizul primit de la Directia Judeteana pentru Cultura se preciza clar ca acesta trebuie pastrat), au modificat ornamentele de pe acoperis, au inchis partial una dintre terase, au creat noi goluri pentru geamuri si chiar o noua intrare la demisol.

Prea multi ani acesti proprietari au fost lasati sa-si bata joc de ceea ce au construit generatii de timisoreni, iar rezultatul dureros si ireparabil il vedem cu totii. Nu au facut-o doar de capul lor, ci au avut o armata de complici in administratie si alte institutii. Ma voi folosi de toate parghiile pe care le am la dispozitie pentru a stopa asaltul asupra patrimoniul istoric al Timisoarei”, este mesajul categoric postat pe Facebook de primarul Dominic Fritz. (Mara Ion)

Leave a Reply