Peste 100 de membri ai USR Timis, instruiti in combaterea fraudelor electorale. “Sunt, in continuare, o practica a vechilor partide in mediul rural, inclusiv in judetul Timis”

USR Timis si USR Timisoara au organizat, weekend-ul trecut, o Academie Politica pentru membrii de partid, eveniment care a beneficiat de sprijinul Fundatiei Friedrich Naumann pentru Libertate. Este a doua editie a Academiei Politice USR Timis si USR Timisoara care a avut invitati intelectuali publici din Timisoara si Romania, experti in domenii conexe politicii.


Tema, “Povestea noastra”, a reunit dezbateri si ateliere despre valorile democratiei liberale, despre pericolul curentelor populist identitare si contra-povestea pe care liberalismul este dator sa o spuna, pentru a invinge in alegeri.

Membri USR au aflat informatii despre ALDE Europe si despre noile partide partide liberal-reformatoare din tarile vecine care confrunta cu aceleasi probleme ca Romania: coruptie, politizarea justitiei, captura presei si erodarea democratiei.

Peste 100 de membri ai USR au invatat si multe tehnici practice, de la instrumente legislative de opozitie, pana la storytelling si combaterea fraudelor electorale care, din pacate, sunt, in continuare, o practica a vechilor partide in mediul rural, inclusiv in judetul Timis.

In marja Academiei Politice a USR Timis si USR Timisoara s-a desfasurat prima editie a proiectului “Dialoguri timisorene” organizat de think tankul Civic Tm, cu sprijinul Fundatiei Friedrich Nauman pentru Libertate, care isi propune sa dezbata idei si fenomene care depasesc granitele orasului, dar au impact asupra lui, cu invitati de anvergura nationala.

Prima editie a fost un dialog intre Dominic Fritz, primarul Timisoarei si politologul Cristian Pirvulescu, cu tema: “Viitorul Europei va fi liberal, sau nu va fi deloc?”, iar a doua editie va avea loc inca anul acesta. 

USR este un partid care invata continuu, deschis catre societate, care are ca obiectiv impunerea unui nou model de a face politica, profesionist si european. (I.P.)

Leave a Reply