Expert contabil retinut de politisti, dupa ce a delapidat peste 500.000 de lei de la firmele pentru care lucra. Ordine de plata emise catre furnizori, prin inlocuirea contului IBAN

Un contabil din orasul Cisnadie, judetul Sibiu, a fost retinut pentru delapidare si frauda informatica. Prejudiciul in acest caz a depasit 500.000 de lei, a anuntat, miercuri, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Sibiu.


Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, au efectuat, marti, o perchezitie la domiciliul suspectului, un barbat de 35 de ani.

„In fapt, barbatul este banuit ca, in perioada aprilie – septembrie 2022, in calitate de contabil a trei societati comerciale, ar fi intocmit ordine de plata catre diversi furnizori in baza facturilor primite de la acestia, inlocuind contul IBAN al firmelor angajatoare cu contul IBAN al unei firme administrate de el. Prejudiciul creat prin acest mod de operare este estimat la suma de 537.653 de lei”, se arata intr-un comunicat al IPJ Sibiu.

In urma perchezitiei, mai multe sisteme informatice si documente au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii l-au retinut pe suspect pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa il prezinte la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, in vederea stabilirii unei masuri preventive. (V.E.)

Leave a Reply