Politistii de frontiera din Timisoara, sprijin pentru prinderea in flagrant a unui traficant de cocaina. Avea asupra sa 50 g droguri de mare risc

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov au dispus, ieri, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a trei inculpati cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de introducere in tara, fara drept, de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc si de mare risc.


In cauza s-a retinut faptul ca, in perioada august – septembrie 2022, inculpatii au comercializat droguri de risc (canabis) si de mare risc (cocaina) consumatorilor din judetul Brasov.

Astfel, la data de 18.09.2022, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov si ofiterii de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov au prins in flagrant, pe raza municipiului Fagaras, pe unul dintre inculpati, in timp ce se intorcea din Italia, avand asupra sa cantitatea de 50 de grame de cocaina destinata comercializarii.

Actiunea a fost urmata de punerea in aplicare a sase mandate de perchezitie domiciliara pe raza municipiilor Brasov si Codlea in urma careia au fost descoperita si ridicata in vederea indisponibilizarii cantitatea de un kilogram de canabis, precum si 2 cantare digitale, utilizate pentru cantarirea drogurilor, in vederea comercializarii.

La data de 19.09.2022 a fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov cu propunerea de arestare preventiva a celor 3 inculpati pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov, politistilor de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, precum si al luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Brasov si Gruparii de Jandarmi Mobila „Burebista” Brasov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane. (V.E.)

Leave a Reply