Viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau: „In comparatie cu mandatul fostei administratii Robu, rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut, in ultimii doi ani, cu peste 24%”

Timisoara va beneficia pana la sfarsitul acestui an de investitii directe fara precedent in ultimii 32 de ani! Sumele investite provin atat din bugetul local, cat si din fondurile europene atrase, deja, de administratia locala in cei doi ani de mandat.


Absorbtia fondurilor europene este de 25%, in momentul de fata. Ca o comparatie cu mandatul fostei administratii Robu, rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut in ultimii doi ani cu peste 24%. Este de asteptat ca, la sfarsitul lunii decembrie, gradul de folosire a banilor europeni sa atinga un procent de 50%.

Viceprimarul USR al Timisoarei, Ruben Latcau, a anuntat ca pana la final de an municipalitatea va realiza investitii de 400 de milioane de lei.

„Anul acesta Primaria Timisoara va ajunge, cel putin la suma de 80 de milioane de euro, adica 400 de milioane de lei, bani pe care efectiv ii investeste in oras. E foarte important sa intelegem ca acesti bani sunt bani pe care i-am prioritizat, reducand cheltuielile de functionare.

Atunci cand eram in opozitie spuneam ca pentru fiecare leu pe care primaria il investeste in oras se cheltuiau 9 lei pe functionarea aparatului primariei. In acest moment am redus foarte puternic acest decalaj si acesta este singurul mod in care lucrurile se pot face.

Avem o crestere consistenta a absorbtiei fondurilor europene, suntem undeva la 25%, nu pare poate o cifra foarte mare, dar cand eu am devenit viceprimar procentul de absorbtie era de 0,2%, iar acum suntem la 25% si sunt increzator ca, pana la sfarsitul anului, putem ajunge in zona 45-50%, pentru ca, anul viitor, ultimul an de absorbtie pe vechiul program, sa putem sa ajungem la un nivel de 95% din fondurile europene pe care le-am contractat“, a declarat viceprimarul Ruben Latcau, in cadrul conferintei de presa a USR Timis. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply