Un TIR incarcat cu mase plastice a ars ca o torta pe Autostrada A1 Timisoara – Arad. Soferul a reusit sa desprinda la timp remorca de capul tractor

Un TIR a fost cuprins de flacari, astazi, pe autostrada A1 Timisoara – Arad si a ars ca o torta, in ciuda interventiei de urgenta a pompierilor militari. Incediul a avut loc intre localitatile Ortisoara si Giarmata, in judetul Timis. Soferul a fost cel care a sunat la 112. El a reusit sa desprinda remorca de capul tractor. Circulatia a fost complet blocata pana dupa interventia pompierilor. Remorca, incarcata cu mase plastice, a fost distrusa in intregime.


Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Timis ne-au transmis ca incendiu a fost anuntat la ora 10,55 si ca flacarile s-au extins repede intrucat autotrenul transporta mase plastice. La fata locului au ajuns pompieri din Timisoara si din Pischia. Din fericire, circulatia a fost oprita la timp si nu au fost victime.

 

„La ora 10,55 am fost anuntati prin apel 112 despre producerea unui incendiu la un autotren, pe A1 – km 508. Au fost alertate Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara si Punctul de lucru Pischia si trimisi la locul evenimentului 2 ofiteri si 11 subofiteri, cu 1 autospeciala de serviciu, 1 autospeciala de prima interventie si comanda si 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma.

La sosirea fortelor de interventie la fata locului s-a constatat faptul ca remorca autotrenului ardea generalizat. Capul tractor al autotrenului a fost decuplat.

Autotrenul era incarcat cu deseuri de mase plastice. Din fericire, nu s-au inregistrat victime”, au transmis reprezentantii ISU Timis. (I.P.)

UPDATE: Cauza probabila a incendiului de autotren, potrivit reprezentantilor ISU Timis, este supraincalzirea sistemului de franare, care a ramas blocat. 

Leave a Reply