Judecatorii si procurorii, bani de la stat pentru plata creditelor la locuinte! VEZI ce spune judecatoarea Adriana Stoicescu despre acest cadou legislativ

Judecatorii si procurorii vor putea primi, in curand, bani de la stat pentru plata ratelor in cazul achizitionarii unui apartament. Proiectul, un soi de recompensare la vedere a celor ce impart dreptatea, a fost initiat, in luna aprilie, de catre mai multi parlamentari PNL si UDMR si a trecut, in urma cu doua zile, de Senat, urmand sa ajunga pe masa deputatilor.


”Judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti care indeplinesc conditiile de acordare a compensatiei lunare pentru chirie, care contracteaza un credit ipotecar/imobiliar destinat achizitionarii unei locuinte, beneficiaza de compensatia lunara pentru chirie, pe o perioada ce nu poate depasi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fractiuni din rata aferenta creditului”, se arata in proiectul de lege.

Initiatorii sustin ca, avand in vedere ”deficitul major” de personal din instante si parchete, este necesara instituirea unor prevederi legale care sa asigure ”loializarea magistratilor”.

”Ministerul Justitiei aloca sume considerabile de bani, avand in vedere ca numarul locuintelor de serviciu este limitat comparativ cu persoanele care se incadreaza in prevederile legii. Se observa ca lunar se acorda sume magistratilor pentru decontarea chiriilor, cu toate ca acest drept ar putea fi valorificat maxim intr-un mod mult mai util pentru acestia”, se precizeaza in expunerea de motive.

Conform proiectului, compensatia lunara pentru chirie va fi acordata pentru o singura locuinta achizitionata pe timpul carierei, iar valoarea acesteia nu poate depasi rata lunara platita pentru creditul ipotecar/imobiliar.

Pentru ca legea sa intre in vigoare, trebuie sa primeasca votul deputatilor, sa fie promulgata de seful statului si sa fie publicata in Monitorul Oficial.

“Nu exista prevedere mai gretoasa si nesimtita ca aceea a platii ratelor pentru casa, in cazul magistratilor!”, a exclamat judecatoarea Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, pe pagina sa de socializare. (V.E.)

One thought on “Judecatorii si procurorii, bani de la stat pentru plata creditelor la locuinte! VEZI ce spune judecatoarea Adriana Stoicescu despre acest cadou legislativ

  1. Deci pt politisti si militari nu aveti bani sa le nariti salariile conform legii,iar pt magistrati,catora le-ati marit salariile si pensiile peste orice prevederi legale,la sume ce depasesc 100.000 lei pe luna,vreti sa le mai platiti si ratele la case?Mita oferita de politicieni prin astfel de decizii,nu e tot mita?

Leave a Reply