Procurorul-sef Crin Bologa: De cand DNA a pierdut competenta de a investiga magistrati, niciunul nu a mai fost acuzat de coruptie

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, a afirmat, joi seara, ca pana in momentul in care Directia Nationala Anticoruptie a pierdut competenta de a cerceta magistrati peste 160 de procurori sau judecatori au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, iar, ulterior, niciunul nu a mai fost pus sub acuzare pentru astfel de fapte, noteaza Agerpres.


Intrebat, la TVR Info, despre remarca unui expert anticoruptie referitoare la disparitia coruptiei din randul magistratilor de la momentul infiintarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, Bologa a raspuns:

„Noi, pana in anul 2018, am trimis in judecata aproximativ 160 de procurori si judecatori pentru fapte de coruptie, majoritatea dintre acestia au fost condamnati. Ei bine, din 2018 pana astazi niciun procuror sau judecator n-a mai fost pus sub acuzare pentru fapte de coruptie, daramite sa mai fie si trimis in judecata. Lupta impotriva marii coruptii inseamna si lupta impotriva coruptiei din sistemul judiciar. Eu sper ca procurorii care acum sunt desemnati sa efectueze urmarirea penala sa aiba rezultate in acest domeniu, pentru ca (…) este greu sa cred ca a disparut coruptia din sistemul judiciar prin pierderea competentei de catre DNA.” (V.E.)

Leave a Reply