DNA Timisoara si protectiile inalte! Arhitectul-sef Roman Florin continua sa semneze acte la Primaria Giroc, in ciuda denunturilor si a acuzatiilor de spaga de milioane de euro

Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara l-a pus oficial sub acuzare pe Roman Florin Octavian, arhitectul comunei Giroc, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 si luare de mita prev. de art.290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea dispozitiilor art. 38 teza I Cod penal.


Acuzatia de luare de mita vizeaza incasarea unei spagi uriase de 50.000 de euro de catre functionarul public Roman Florin pentru ca aceasta sa isi incalce atributiile de serviciu in cadrul Primariei Giroc. Foarte probabil ca acuzatiile sa fie extinse si in ceea ce priveste infractiunea de spalare a banilor, deoarece banii incasati sub forma de mita ar fi fost utilizati pentru achizitia de bunuri mobile si imobile.

In presa din judetul Timis au aparut articole (a se vedea, de exemplu articolul aparut in 22 septembrie 2022 pe voceatimisului.ro – ZODIA BALANTEI! ARHITECTUL-SEF AL COMUNEI GIROC, CALITATE DE SUSPECT AL DNA TIMISOARA, IN DENUNTUL FORMULAT DE MUEEN AL SHAWISH) in care se afirma ca in cadrul DNA Timisoara exista doua tabere care se lupta intre ele, ca si cum o tabara ar vrea sa aplice legea, in timp ce cealalta tabara ar dori sa-l protejeze pe Roman Florin. Desi acuzatiile formulate de voceatimisului.ro la adresa DNA Timisoara sunt foarte grave, pana la aceasta ora nu exista niciun comunicat de presa sau vreun drept la replica din partea DNA – Serviciul Teritorial Timisoara cu privire la aceste dezvaluiri.

Deosebit de interesant este ca DNA Timisoara nu a emis niciun comunicat de presa cu privire la punerea sub acuzare a unui functionar public pentru o mita de nu mai putin de 50.000 de euro. In toate cazurile similare s-au emis comunicate de presa publicate pe site-ul oficial al DNA (www.pna.ro).

Dupa atribuirea oficiala a calitatii de suspect functionarului public Roman Florin acesta a fost lasat sa mearga linistit la Primaria Giroc sa poata sa isi continue afacerile, fara ca fata de acesta sa se dispuna vreo masura preventiva. Practic, suspectul a fost lasat sa lucreze in continuare la Primaria Giroc, desi e acuzat oficial ca in exercitarea atributiilor de serviciu acesta a luat mita si a comis si infractiunea de abuz in serviciu.

Pare inexplicabil cum politisti sau reputati medici din Timisoara sunt retinuti si arestati preventiv pentru infractiuni de o gravitate mult mai mica si vizand sume mult mai mici de bani, in timp ce suspectul Roman Florin, raportat la o mita de 50.000 de euro, pare imun in fata legii si privilegiat fata de cei aflati in situatii identice cu a lui.

Astfel, in cazuri similare DNA Timisoara a dispus retinerea si ulterior a obtinut de la Tribunalul Timis arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a numitului Gird Aurelian, agent de politie in cadrul Postului de Politie Giroc, judetul Timis, care ar fi pretins suma de 13.000 de euro pentru a-si trafica influenta (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11255 ).

Tot DNA Timisoara a dispus retinerea si ulterior a obtinut la Tribunalul Timis arestarea preventiva a omului de afaceri AL SHAWISH MUEEN, pentru ca ar fi promis, fara a remite, o suma de bani exact arhitectului comunei Giroc, Roman Florin, devenit in prezent suspect (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11254).

DNA Timisoara a dispus retinerea si ulterior a obtinut arestarea la Tribunalul Timis a doi inculpati pentru infractiunea de dare de mita fata de un politist de frontiera, respectiv 100 euro pentru fiecare migrant (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10728).

Tot pentru infractiuni de coruptie similare s-a decis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Timis retinerea si, ulterior, arestarea pentru o durata de 30 de zile la Tribunalul Timis a medicului Octavian Mazilu http://pcatimisoara.mpublic.ro/timis/presa/2022/Timis/27.09.2022_68.htm, dar  si retinerea si arestarea preventiva de catre Tribunalul Timis in dosar nr. 4136/30/2022 pentru o perioada de 30 de zile a medicului  GASPAR MARINICA (http://pcatimisoara.mpublic.ro/timis/presa/2022/Timis/01.06.2022_38.htm).

Averea dobandita de catre Roman Florin, inclusiv prin interpunerea parintilor Roman Ion si Roman Olga, (atat ca persoane fizice, dar si prin societatile acestora – de exemplu SC VRG CONCEPT BANAT SRL), dar si a societatilor controlate de catre acesta (de exemplu, SC PROJECT ACE STUDIO SRL) este una fabuloasa. Doar masinile achizitionate pe firmele familiei sau a persoanelor interpuse valoreaza mai multe milioane de euro. La acestea se adauga imobilul situat in Giroc, Str. Astrilor nr. 7, evaluata de specialisti la aproape 2 milioane de euro, plus multe alte bunuri imobile. Toate astea in conditiile in care veniturile suspectului Roman Florin sunt mai mici de 4.000 lei lunar pentru anul 2021.

Doar unul din autoturismele detinute valoreaza aproape 1 milion de euro. Este vorba despre un model Ferrari Pista Spider 488, inmatriculat cu nr. B 720 ROF (initialele suspectului Roman Octavian Florin) cu o valoare de 874.530 euro, masina detinuta de SC PROJECT ACE STUDIO SRL. Aceasta societate este controlata in fapt de catre Roman Florin, in acte fiind trecut ca si administrator numitul Coroiu Catalin. Desi aceasta firma a avut in anul 2021 doar 3 angajati, a avut o cifra de afaceri de 3.724.381 RON (aproximativ 750.000 euro), insa cu un profit de doar 114.626 RON (aproximativ 23.000 euro).

Sursa: BihorJust.ro

Leave a Reply