Iulius Town Timisoara ajunge la 80.000 mp de birouri premium, in care sunt prezente peste 40 de companii, de pe trei continente, dupa inaugurarea celei de-a patra cladiri – United Business Center 0 (P)

Cea de-a patra cladire de birouri din ansamblul Iulius Town Timisoara este operationala si consolideaza polul regional de business din proiectul mixed-use de regenerare urbana la suprafata totala inchiriabila de 80.000 mp si o comunitate de peste 40 de companii multinationale, de pe trei continente. United Business Center 0 are o suprafata inchiriabila de peste 30.000 mp, ocupati de birourile a 15 companii din domeniile IT & Outsourcing, automotive si servicii.


De curand, a fost inaugurata cea de-a patra cladire office din Iulius Town Timisoara, singurul ansamblu mixed-use de regenerare urbana din vestul tarii. Cu doua niveluri de parcare subterana, demisol, parter, 15 etaje office si doua etaje tehnice, United Business Center 0 (UBC 0) reuneste, pe o suprafata totala inchiriabila de 30.000 mp, birourile a 15 companii, cu peste 4.000 de angajati.

„Noua cladire reprezinta un proiect adaptat cerintelor pietei, ce raspunde unei nevoi reale pe segmentul office de spatii de birouri premium, adaptate la realitatea actuala si la asteptarile angajatilor privind mediul de lucru. Dincolo de dotarile tehnologice de ultima generatie, care creeaza conditii optime de lucru, si amenajari care favorizeaza schimbul de idei si socializarea, foarte importante sunt serviciile si facilitatile de care dispun angajatii, aspecte care preocupa tot mai mult companiile. Asadar, UBC 0 este inchiriata integral de companii cu planuri de expansiune sau cu prezenta noua in regiune, care se alatura comunitatii de business din Iulius Town Timisoara”, a spus Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

Imobilul gazduieste, desfasurat pe doua etaje, centrul de dezvoltare software Endava. Câte un etaj ocupa centrul de dezvoltare Porsche Engineering România, biroul de dezvoltare software al Cognizant Softvision si sediul Toluna Romania, companie specializata in cercetari si studii de piata.

Totodata, comunitatea UBC 0 include biroul companiei de consultanta IT & management Infosys Consulting, centrul de dezvoltare software Haufe Group, centrul de servicii suport relatii clienti Linde Global Services Romania, hub-ul tehnologic doctari group, centrul de tehnologie in traduceri Unbabel, biroul furnizorului de solutii IT in domeniul industrial IT Vizion, centrul de servicii al dezvoltatorului de tehnologii de frânare TMD Friction si biroul local al firmei de servicii profesionale PwC România.

Birouri cu gradina urbana si focus pe socializare

Noul imobil office premium beneficiaza de integrarea in ansamblul mixed-use Iulius Town Timisoara, ceea ce confera acces imediat la magazine si servicii, restaurante si cafenele tematice, food court, birouri ale institutiilor publice, gradinita si scoala primara, cel mai mare centru de fitness din tara, cinema multiplex ce include conceptul VIP – cina si film all inclusive, servicii medicale si multiple oportunitati de petrecere a timpului liber.

In plus, angajatii prezenti in noul imobil si nu numai vor avea la dispozitie, la demisolul si parterul cladirii, noi restaurante tematice, dar si conceptul Shop Express, o destinatie care include patru concept stores cu produse si bunatati variate, sanatoase si mereu fresh: La Bottega Timisoara, Meat Shop TGB, Prospero si Bunatati Grecesti.

De asemenea, angajatii vor beneficia de discounturi speciale prin programul de fidelizare Card Partener, la peste 100 de locatii din ansamblul mixt. Birourile UBC prezinta avantajul unei gradini urbane integrate in acelasi proiect, care permite imbinarea activitatii la birou cu relaxarea in aer liber, inclusiv printr-o agenda de evenimente variata.

UBC 0 se afla in proces de certificare drept cladire verde, conform strandardului international LEED al U.S. Green Building Council, fiind proiectata, construita si operata in conformitate cu principii internationale de sustenabilitate, in ceea ce priveste economisirea resurselor si diminuarea amprentei de carbon. Pentru confortul sporit al celor care lucreaza in birourile din UBC 0, fatada este din sticla continua, termoizolanta, permitând expunerea la lumina naturala.

Cladirea dispune de opt lifturi de mare viteza si este dotata cu sistem de gestiune tehnica si control Building Management System, cu beneficii in optimizarea mediului de lucru si eficientizarea consumului. UBC 0 are un consum de apa redus cu 40%, parametrii unei cladiri prietenoase cu mediul, iar apa pluviala este reutilizata pentru irigarea spatiilor verzi.

In consens cu strategia de sustenabilitate prin sustinerea mobilitatii urbane cu mijloace alternative si eco-friendly, cea mai noua cladire office din ansamblul mixed-use Iulius Town integreaza dusuri si vestiare pentru cei care vin la birou cu bicicleta, precum si locuri de parcare dedicate angajatilor care detin masini electrice, cu posibilitate de incarcare a masinii.

Despre United Business Center

La nivel national, sub brandul UBC sunt operationale 14 cladiri office clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de peste 182.000 mp, in principalele centre universitare din afara Capitalei – Iasi (7 cladiri – 75.600 mp), Timisoara (4 cladiri – 80.000 mp) si Cluj-Napoca (3 cladiri – 26.200 mp).

Despre Iulius Town Timisoara

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS si Atterbury Europe, este cea mai mare investitie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include: cea mai mare suprafata de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, cel mai mare centru de sanatate si fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante si cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Compania IULIUS este singurul dezvoltator si operator de proiecte mixed-use de regenerare urbana din România, cu o experienta de peste 20 de ani in real estate. Portofoliul este compus din doua proiecte mixte (Palas Iasi si Iulius Town Timisoara), reteaua nationala Iulius Mall (Iasi, Cluj-Napoca, Suceava), primul proiect Family Market, din Miroslava (zona metropolitana a Iasului) si 14 cladiri office in Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca.

In dezvoltare sunt proiectele Palas Campus Iasi (cea mai mare cladire de birouri din tara, cu o suprafata de 60.000 mp si o investitie de 120 de milioane de euro) si cel de-al doilea Family Market, in cartierul Bucium din Iasi. (I.P.)

Leave a Reply