Salon International de Caricatura, la Timisoara! Razboiul din Ucraina, satirizat de multi dintre cei 525 de artisti din toata lumea care vin in capitala Banatului

Arta autentica este focul viu care transforma si eleveaza tot ceea ce atinge, panza, hartia, privitorii si spatiile cu care intra in contact, precum si artistul insasi. Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice 2022, de la Timisoara, ajuns la editia a X-a, este un spatiu sigur pentru cei care isi exprima adevarul prin arta, o oaza a Artistului – OM Liber.


525 de artisti din peste 50 de tari si 6 continente participa la salonul nostru devenit deja traditie, uniti intr-un singur cuget: arta expune adevarul la nivel global pentru a aduce inapoi Umanul in societatea actuala.

Artistii caricaturisti, umoristi la radacina, sunt printre cei mai critici analisti ai realitatii inconjuratoare. Cu o privire critica si o gandire ascutita, expun adevarul observat intotdeauna cu zambetul pe buze: viata este pretioasa, merita sa fie traita frumos si demn, respectand Umanitatea si Valorile sale universale.

In cadrul vernisajului online, din 14 octombrie, orele 16 (RO), presedintele Salonului International, Antonio Calderon de Jesus, va anunta nominalizatii si premiantii Editiei a X-a in direct pe parcursul conferintei transmise live pe FB Stefan Popa POPA’S.

2022 marcheaza pentru noi puntea de legatura dintre generatia actuala si cea viitoare: expunem anul acesta lucrari ale scolilor de arta pentru copii de pe diferite continente cu mesaje foarte puternice, adresate intregii lumi.

Speakeri internationali ne onoreaza cu prezenta: Giorgio Cegna, rector al Uniglobus-PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia), Thomas Gallego Izquierdo, director Departament Arte Vizuale Satirice al Universitatii Alcala de Henares (Spania), Vladimir Kazanevsky renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), Rudy Gheysens, presedintele Asociatiei Caricaturistilor din Belgia, Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel), Valeri Kurtu (Germania), Tudor Banus (Franta), precum si alti invitati.

Multumim partenerilor nostri istorici, Consiliul Judetean Timis si Muzeul National al Banatului, in parteneriat cu Fundatia Popa’S, pentru facilitarea organizarii anuale a Salonului International.

Curiosi sa descoperiti sutele de lucrari satirice de pe tot mapamondul? Expozitia va va surprinde cu siguranta, fiind deschisa in perioada 14 octombrie – 7 noiembrie, in intervalul orar 10 – 18, la Mansarda Bastionului Therezia, Str. Martin Luther 4, Timisoara.

Mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial, www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/. (I.P.)

Leave a Reply