O avocata din Timisoara a reclamat la CNA si la Parchet un incident petrecut la sediul TV Europa Nova. “Am fost filmata in toaleta, in timp ce citeam un drept la replica!”

O avocata din Baroul Timis a declansat un adevarat razboi al reclamatiilor impotriva postului de televiziune TV Europa Nova Timisoara, dupa ce a avut parte de un tratament umilitor la sediul institutiei de presa din Piata Aurel Vlaicu.


Tanara avocata a fost imputernicita de o clienta, proprietara unui atelier de croitorie din oras, sa intocmeasca un drept la replica, pe care sa-l trimita la televiziune, in urma publicarii unei stiri pe care a considerat-o falsa si denigratoare.

In conditiile in care conducerea televiziunii, administratorul Ciprian Milutinovici si redactorul sef Nadia Iucu, nu au acceptat dreptul la replica in forma scrisa, avocata s-a deplasat la sediul televiziunii, in interes profesional, pentru a da un drept la replica filmat.

Am fost primita de directorul postului intr-o sala de sedinte, iar la discutie a participat si doamna blonda, pe care am aflat ca o cheama Nadia Iucu. Dupa cateva minute, am fost luata peste picior de domnul director, care mi-a spus ca arat ca o shaorma, ca de unde sunt, ca nu par a fi din Timisoara, apoi a strigat la Nadia Iucu sa ma serveasca cu o shaorma.

Tot mai nervos, directorul mi-a spus ca la televiziunea Europa Nova drepturile la replica se dau in toaleta, asa ca am fost condusa acolo, a venit un cameraman si am inceput sa citesc. Chiar m-am postat in fata unei usi pe care scria WC, dar operatorul a facut in asa fel incat sa nu apara in imagine. Dupa 30 de secunde, am fost oprita si condusa afara din cladire”, ne-a declarat avocata, cu rugamintea de a-I proteja identitatea.

Incidentul s-a petrecut in 14.10.2022, zi in care a si fost depusa o reclamatie la CNA. “Eu sunt revoltata pentru ca exista oameni cu o astfel de atitudine. O sa depun si o plangere la parchet pentru ultraj judiciar, pentru ca eu consider ca am fost denigrate si umilita in timp ce-mi exercitam profesia de avocat. Poate atunci se va ajunge si la inregistrari, daca procurorii vor decide sa faca o perchezitie informatica”, mai spune avocata.

De asemenea, tanara mai acuza faptul ca i s-a incalcat dreptul la propria imagine, intrucat in dreptul la replica nu scrie ca este avocat si ca reprezinta firma de croitorie, astfel ca telespectatorii o pot asimila cu persoana expusa in reportaj ca ar fi incalcat legea.

De partea cealalta, directorul TV Europa Nova Timisoara, Ciprian Milutinovici, se apara, dezminte acuzatiile si spune ca nu a existat niciun incident.

Nu a fost filmata in toaleta, va spun cu toata responsabilitatea, ci intr-un spatiu din redactie. Toaleta este in alta parte. Noi avem emisiuni in direct, a fost imposibila filmarea dreptului la replica in studiou. Domnisoara ne-a atacat inca de cand a ajuns la noi, pentru ca ne-a spus ca nu stim sa facem presa. Avem redactori care fac televiziune de 15-20 de ani, nu poate veni cineva care nu cunoaste nimic despre cum functioneaza o televiziune sa ne faca amatori.

Am difuzat dreptul la replica, desi se mentioneaza faptul ca imaginile ar fi fost trucate, prin taiere si editare. Daca ati vazut stirea, se vede foarte clar ca cei de la croitoria din Centrul Kappa nu elibereaza bon fiscal, dupa incasarea unei sume de bani. Nu e nimic fals! Cat despre shaorma, ce sa spun, nu-mi amintesc sa fi folosit asemenea cuvinte. O s-o intreb pe Nadia, dar cu siguranta nu a fost vorba despre asa ceva. Ce inseamna ultraj judiciar? Repet, domnisoara avocat nu a fost agresata cu nimic, imi pare rau ca incearca sa ne denigreze”, ne-a declarat Ciprian Milutinovici.

Asteptam reactia reprezentantei CNA din Timisoara, Daniela Popovici, care ar trebui sa cerceteze si sa dispuna masurile de rigoare, dupa acest incident. Vom reveni. (G.I.)

Leave a Reply